Το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων χρειάστηκε η ΑΕΚ για να σκοράρει και να πάρει ένα βαθμό από το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ. Ο Σκόκο ήταν ο σκόρερ για την Ένωση, ενώ ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ με τον Γουνδουλάκη στο 40’. Στο 87’ ο Ριέρα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε τους «κυανέρυθρους» και έφτασαν μία ανάσα από το 1-0 μόλις στο 11’ με τον Μπλάνκο, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση (11΄) και δύο λεπτά αργότερα με τον Λεονάρντο, το φάουλ του οποίου απέκρουσε δύσκολα ο Μπέλιτς (13΄).

Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Ριέρα, ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τζιμπούρ «άγγιξε» το 1-0, όμως το εντυπωσιακό «τακουνάκι» που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι και επέστρεψε στην… αγκαλιά του Μπέλιτς.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος ισορρόπησε το παιχνίδι, καταφέρνοντας μάλιστα να πάει στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ.

Στο 40’ ο Κουμορτζί με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, άνοιξε λίγο την μπάλα αλλά εκεί βρέθηκε ο Γουνδουλάκης, ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε εύστοχα τον Αραμπατζήκ δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Παράσχου.

Πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια οι παίκτες της «Ένωσης» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε ανατροπή του Μπέλιτς στον Καφέ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Παράσχου είχε σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της.
Στο 50’ ο σκόρερ των «κυανέρυθρων», Φανούρης Γουνδουλάκης, πλάσαρε, με την μπάλα ωστόσο να κοντράρει σε αμυνόμενο, κι ενώ ο Αραμπατζής ήταν εξουδετερωμένος.

Κόντρα στη νευρική ΑΕΚ, ο Πανιώνιος απώλεσε ακόμη μία κλασική ευκαιρία για να κάνει το 02 στο 65’, όταν ένα σουτ του Τσότσαλιτς πέρασε μόλις άουτ.

Από την άλλη η ΑΕΚ στο 83΄ «άγγιξε» το 1-1 με κοντινή προβολή του Νέμεθ, ωστόσο η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στην ομάδα του Μπάγεβιτς, αφού η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.

Στο 87΄ ο Ριέρα είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η ισοφάριση, με τον Σκόκο να εκτελεί εξαιρετικά ένα φάουλ από απόσταση 30μ. και να νικάει τον Μπέλιτς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Κίτρινες: Γιάχιτς, Μανωλάς – Λάτκα, Ριέρα, Γουνδουλάκης, Μανιάτης

Κόκκινη: Ριέρα (87΄, 2η κίτρινη)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Αραμπατζής, Καράμπελας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Γκέντσογλου (70΄ Γκερέιρο), Λεονάρντο (63΄ Νέμεθ), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο (78΄ Χέρσι)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Μπέλιτς, Μανιάτης, Γιόνσον, Λάτκα (87΄ Γουέλινγκτον), Ομο, Ριέρα, Κουμορτζί, Κούκετς (77΄ Νικολάου), Γουνδουλάκης (71΄ Σκούφαλης), Σιόβας, Τσότσαλιτς

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Οι γραμμές ήταν μακριά και είχαμε και παίκτες που πρώτη φορά σήμερα δεν μάρκαραν καθόλου. Πάλι καλά που ισοφαρίσαμε στο τέλος.

Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές. Από τη δική μας πλευρά ήταν ένα μέτριο ματς. Δεν ξεκινήσαμε όπως θα ήθελα. Δεν πιστέψαμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι, γι’ αυτό και το πληρώσαμε με αυτή την εικόνα. Είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε γκολ πριν τον αντίπαλο, αλλά το δεχθήκαμε. Και στο δεύτερο ημίχρονο βρεθήκαμε να κυνηγάμε. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν καλό και για τον Πανιώνιο και για μας.

Όχι, δεν ζήτησε αλλαγή (ο Λεονάρντο). Απλώς αποφάσισα να τον αλλάξω επειδή ήθελα να υπάρχει ένας πιο δυνατός παίκτης μέσα στο γήπεδο με τη μπάλα. Σκέφτηκα ότι με τον Νέμεθ μπροστά θα ήμασταν πιο δυνατοί. Δε σημαίνει ότι κάθε φορά που κάνεις αλλαγή αυτός που βγαίνει δεν ήταν καλός. Παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα. Αλλά ο Λεό δεν δέχεται τόσο πολύ το δυνατό παιχνίδι».

Γιώργος Παράσχος:
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Από το πρώτο λεπτό ήμασταν καλύτεροι. Καταφέραμε και προηγηθήκαμε. Το πρόβλημα που είχαμε από την αρχή είναι στην τελική προσπάθεια. Βγαίνουμε οργανωμένα μπροστά, αλλά δεν είχαμε την τελική φάση. Θα μπορούσε το σκορ να είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις αν κάναμε γκολ τις ευκαιρίες. Δεν το καταφέραμε και δεχθήκαμε ένα γκολ στο 93′. Κρατάμε την εμφάνιση που κάναμε σήμερα, απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα που με λίγες προσθήκες μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης