Μετά από πολλές φήμες, ήρθε χθες η ανακοίνωση για το νέο παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed, το Assassin’s Creed Valhalla. Ο διάσημος artist, BossLogic σχεδίασε σε πραγματικό χρόνο το -πιθανό- εξώφυλλο του παιχνιδιού και το μετέδωσε μέσω livestream. Στο τέλος του livestream ανακοινώθηκε το όνομα του παιχνιδιού και ότι σήμερα έγινε η αποκάλυψη, η οποία και ήρθε με το Reveal Trailer, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος τίτλος της σειράς, όπως φαίνεται κι από το όνομά του, μας βάζει στον ρόλο ενός Βίκινγκ, στις παγωμένες νορδικές χώρες, με μια ιστορία που διαδραματίζεται περίπου το 900 μ.Χ., κάτι που το τοποθετεί περίπου 950 χρόνια μετά τα γεγονότα του Assassin’s Creed Origins και περίπου 250 χρόνια πριν από αυτά του πρώτου Assassin’s Creed.
 

Ο παίκτης θα αναλάβει τον ρόλο του (ή της) Eivor και θα ηγηθεί της φατρίας του στις παγωμένες νορδικές θάλασσες, αλλά και τα πλούσια βασίλεια της Αγγλίας. Ο αδυσώπητος τρόπος μάχης των Βίκινγκ θα είναι στη διάθεσή μας, ώστε να βοηθήσουμε τη φατρία μας και να ορίσουμε το μέλλον της. Θα πρέπει να βρούμε έναν τόπο που θα αποκαλούμε σπίτι και όλα αυτά εν μέσω των πολέμων που μαίνονται στην Αγγλία. Ένας δυναμικός ανοιχτός κόσμος (open world) απλώνεται με φόντο τον Μεσαίωνα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο χαρακτήρας μας θα μπορεί να είναι είτε άνδρας, είτε γυναίκα και οι παίκτες θα έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα εξοπλισμού, τατουάζ, και λοιπών χαρακτηριστικών προς παραμετροποίηση. Οι πολιτικές συμμαχίες, οι πολεμικές αποφάσεις και οι επιλογές που κάνουμε στους διαλόγους θα επηρεάζουν τον κόσμο του Assassin’s Creed Valhalla. Ο παίκτης καλείται να επιλέξει σοφά για να προστατέψει το μέλλον και τη βάση της ομάδας του.

Θα υπάρχει η δυνατότητα να οργανώσουμε καταδρομές από τις οποίες θα κερδίζουμε λάφυρα για να αναπτύξουμε τον καταυλισμό μας, να ενισχυθούμε και να επεκτείνουμε την επιρροή μας.
 

Εκτός από όλα τα παραπάνω που ακούγονται σαν πιο βαθιά στοιχεία RPG απ’ ό,τι έχουμε συνηθίσει, θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα ανανεωμένο σύστημα μάχης, που επιτρέπει τη χρήση δύο όπλων (dual-wielding) ταυτόχρονα αλλά και την ευρύτερη γκάμα εχθρών που έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ σε παιχνίδι της σειράς. Οι Σάξονες του Βασιλιά Aelfred of Wessex θα βρεθούν στον δρόμο μας και ο Eivor θα πρέπει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να προστατέψει τους δικούς του.
 

Το παιχνίδι αναπτύσσεται από την ομάδα που μας έχει δώσει τα Assassin’s Creed IV: Black Flag και Assassin’s Creed Origins, το studio Ubisoft Montreal, σε συνεργασία με άλλα 14 studios της Ubisoft, ενώ creative director είναι και πάλι ο Ashraf Ismail του AC Origins.
 

Το Assassin’s Creed Valhalla θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020 (holiday 2020) για Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Stadia και PC μέσω Epic Store. Επιπρόσθετα θα βρίσκεται στη συνδρομή UPLAY+.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης