Το PlayStation 5 υποδέχθηκε το πρώτο του μεγάλο firmware update, που έφερε μερικά πολυαναμενόμενα χαρακτηριστικά στην κονσόλα. Η πιο σημαντική προσθήκη είναι η υποστήριξη αποθήκευσης PlayStation 5 παιχνιδιών σε εξωτερικό δίσκο.

Μέχρι τώρα, σε εξωτερικό δίσκο μπορούσατε να αποθηκεύσετε και να τρέξετε μόνο παιχνίδια του PlayStation 4, ενώ του PlayStation 5 αποθηκεύονταν αναγκαστικά στον εσωτερικό SSD. Πλέον αυτό αλλάζει και θα μπορείτε να αποδεσμεύσετε τον χώρο του SSD, καθώς θα μπορείτε να μεταφέρετε και τα παιχνίδια του PlayStation 5 στον εξωτερικό σας δίσκο. Προσοχή, μπορείτε μόνο να τα αποθηκεύσετε και όχι να τα τρέξετε από εκεί. Για να παίξετε κάποιο παιχνίδι θα πρέπει να το μετακινήσετε στον εσωτερικό SSD.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, το game library της κονσόλας πλέον επιτρέπει να αναζητήσετε παιχνίδια ή να κρύψετε τίτλους που δεν σας ενδιαφέρουν, η οθόνη των trophies έχει αλλάξει, προβάλλοντας περισσότερα στατιστικά, ενώ έχει προστεθεί η δυνατότητα του pre-download των patches παιχνιδιών (κάτι που πρέπει να ενσωματώσουν και οι developers για να το εκμεταλλευτείτε).

Τα cross-generation share play μεταξύ PlayStation 4/PlayStation 5 και request to join game session στο PlayStation 5, είναι μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες προσθήκες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις υπόλοιπες προσθήκες και βελτιώσεις μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης