Του Παύλου Κρούστη

Πληροφορίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συσκευή:  HUAWEI Freebuds 3i

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: 

Τύπος: In-ear/ True wireless / Bluetooth ακουστικά 
Τύπος ασύρματης σύνδεσης: Bluetooth 5.0 (υποστήριξη A2DP 1.3, HFP 1.6, AVRCP 1.5)
Οδηγοί: 10mm
Διαστάσεις: 41.8 x 23.7 x 19.8 χιλ. (το κάθε ακουστικό) / 80.7 x 35.4 x 29.2 χιλ. (θήκη φόρτισης)
Βάρος: 5.5 γρ. (το κάθε ακουστικό) / 51 γρ. (θήκη φόρτισης)
Αυτονομία: έως 3,5 ώρες για καθέ φόρτιση (ακουστικό – 37 mAh) / Σύνολο έως 14,5 περίπου ώρες (θήκη – 410 mAh)
Φόρτιση: Ενσύρματη USB Type-C
Χαρακτηριστικά: Ενεργή Ακύρωση Θορύβου (Active Noise Cancellation) / Call noise cancellation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρώμα: Ceramic White 

Τιμή: €129,00 [Huawei.com/gr]


 

Δείτε τη video-παρουσίαση:
 

Τα ασύρματα ακουστικά και συγκεκριμένα η κατηγορία των True Wireless έχει κάνει μια μικρή επανάσταση στον χώρο, καθώς αποτελούν το gadget, που πάει πακέτο με το κινητό μας. Δεν είναι πλέον πολύ χρηστικό να κρατάμε το τηλέφωνο στο αυτί μας, αλλά ούτε να φωνάζουμε σε ανοιχτή ακρόαση. Πριν μερικούς μήνες είδαμε τα Freebuds 3 της Huawei που προσφέρουν ενεργή ακύρωση θορύβου και πολλά premium χαρακτηριστικά. Η Huawei μέσα στο καλοκαίρι έκανε διαθέσιμη μια νέα έκδοση, τα Freebuds 3i, που έρχονται σε πιο οικονομικό πακέτο με μερικές έξυπνες διαφορές, που μας έκαναν να τα αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Για αρχή, η διαφορά στην αρχική τιμή των δύο προϊόντων είναι σημαντική, όμως νιώθουμε ότι τα Freebuds 3i προσφέρουν ακόμη καλύτερο value for money, με τα υπερ-premium χαρακτηριστικά των Freebuds 3 να αποτελούν αιχμή της τεχνολογίας, όμως ίσως να μην ενδιαφέρουν τον μέσο χρήστη.

Για αρχή, το design των Freebuds 3i διαφοροποιείται σημαντικά. Έχουμε κάποιες γωνίες να αλλάζουν την εμφάνιση, αλλά το βασικότερο είναι οι κεφαλές σιλικόνης που λειτουργούν σε δύο τομείς καλύτερα: έχουμε βελτιωμένη παθητική ακύρωση θορύβου, καθώς η σιλικόνη πάντα βοηθά σε αυτό, αλλά και ιδανικό κράτημα στο αυτί, κάτι το οποίο δεν μας είχε ικανοποιήσει το προηγούμενο μοντέλο. Ναι μεν, δεν διαθέτει τόσο σέξι καμπύλες, όμως σίγουρα το προτιμούμε από άποψη χρηστικότητας.

Στο κάτω μέρος υπάρχει για μία ακόμα φορά η σχεδιαστική άποψη που γνωρίσαμε με τα AirPods της Apple και θέλει το μικρόφωνο να φτάνει πιο κοντά στο στόμα του χρήστη με έναν σχεδιασμό που έδωσε άλλη μορφή στα… hands-free ακουστικά μας, όπως τα γνωρίζαμε μέχρι πρότινος. Το συγκεκριμένο σχήμα επίσης έχει περαιτέρω χρηστικότητα. Για αρχή διαχωρίζεται καλύτερα ο εισερχόμενος ήχος στο μικρόφωνο από τον ήχο που πάει στα αυτιά μας, με αποτέλεσμα και να ακούμε καλύτερα, αλλά και να μας ακούν στις κλήσεις, ενώ αποδοτικότερη γίνεται κατά αυτόν τον τρόπο και η ενεργή ακύρωση θορύβου.

Αξίζει να σταθούμε λίγο σε αυτό το χαρακτηριστικό των ακουστικών. Τα Freebuds 3i, όπως και τα Freebuds 3 διαθέτουν ενεργή ακύρωση θορύβου (ANC), που μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε κατά βούληση με ένα απλό παρατεταμένο άγγιγμα στο ακουστικό σας. Μέσω συστοιχίας μικροφώνων επάνω στα ακουστικά και αλγορίθμων αναπαράγονται συχνότητες που εξουδετερώνουν τον εξωτερικό θόρυβο, ώστε να ακούτε μόνο το περιεχόμενό που σας ενδιαφέρει. Αυτή η τεχνολογία φυσικά λειτουργεί ακόμη καλύτερα συνδυαστικά με την παθητική ακύρωση, που προσφέρουν οι κεφαλές σιλικόνης και είναι κάτι που δεν είχαμε στα Freebuds 3, παρά την ανώτερη τεχνολογία που χρησιμοποιούν αυτά. Με λίγα λόγια, με μια μικρή πρακτική αλλαγή, η Huawei προσφέρει φθηνότερο και καλύτερο αποτέλεσμα.

Η ενεργή ακύρωση θορύβου, όπως αναφέραμε είναι πολύ καλή και κατά τη διάρκεια των κλήσεων, με τον ήχο να είναι πεντακάθαρος τόσο στη λήψη, όσο και για τα μικρόφωνα. Ο συνομιλητής μας έχει ίσως τον πιο καθαρό ήχο που υπάρχει μέσω συσκευής αυτής της κατηγορίας και αποδίδουν καλύτερα ακόμη και από ακουστικά κατά πολύ ακριβότερα.

Συνολικά, η ενεργή ακύρωση θορύβου όταν ακούμε (όχι κατά τη διάρκεια των κλήσεων) λειτουργεί ικανοποιητικά, όχι όμως βέλτιστα. Δυστυχώς, τα in-ear ακουστικά δύσκολα θα αποκτήσουν την απόδοση ακύρωσης θορύβου των over-ear ακουστικών, προφανώς λόγω φύσης της τεχνολογίας, αλλά και λόγω μεγέθους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η ακύρωση θορύβου να ικανοποιεί στο φιλτράρισμα των υψηλών συχνοτήτων, αλλά σε πιο μπάσες συχνότητες να μην λειτουργεί πολύ αποδοτικά. Συνεπώς, προτιμούμε μια καλή παθητική ακύρωση, όπως είναι η σιλικόνη, ενώ ο συνδυασμός σιλικόνης και ενεργής ακύρωσης δημιουργεί το βέλτιστο αποτέλεσμα (πάντα σύμφωνα με τα στάνταρ της κατηγορίας) που βλέπουμε στα Freebuds 3i. Είναι μια μέση λύση που αποδίδει.

Όσον αφορά στον ήχο, έχουμε οδηγούς στα 10 χιλ. αυτήν τη φορά, λίγο μικρότερους από αυτούς των Freebuds 3, όμως η διαφορά στην ποιότητα είναι μικρή. Τα Freebuds 3i αποδίδουν εξαιρετικά το περιεχόμενο, είτε αυτό είναι ταινίες, είτε μουσική, είτε gaming και δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.
Η αυτονομία τους θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς έχει μεγαλώσει λίγο η χωρητικότητα της μπαταρίας των ακουστικών, αλλά και της θήκης, όμως παίρνουμε παρόμοια αποτελέσματα με τα Freebuds 3. Έχουμε περίπου 3,5 ώρες χρήσης για κάθε ακουστικό, το οποίο μπορείτε να το τοποθετήσετε στην οβάλ στιβαρή πλαστική θήκη για να επαναφορτιστεί, ενώ η ίδια η θήκη προσφέρει 3-4 φορτίσεις. Σύνολο φτάνουμε τις 14 περίπου ώρες, που είναι ένα νούμερο ικανοποιητικό. Η ταχεία φόρτιση μέσω USB Type C σίγουρα βοηθά. Η θήκη διαθέτει ειδικά LED λαμπάκια ως ένδειξη για τα επίπεδα της ενέργειας, ενώ μπορεί να φορτίσει μαζί με τα ακουστικά πλήρως μέσα σε 1 ώρα. Επίσης είναι αδιάβροχη με πιστοποίηση IPX4.
 

Τέλος, η χρήση τους μπορεί να συνδυαστεί με κάθε Bluetooth συσκευή. Συγκεκριμένα, σε όλα τα Android τηλέφωνα, ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή Huawei AI Life για περαιτέρω παραμετροποίηση, ενώ αν συνδυαστεί συγκεκριμένα με συσκευή Huawei ή Honor με EMUI 10.0 και έπειτα, τότε κάθε φορά που ανοίγετε τη θήκη των ακουστικών εντοπίζει η μία συσκευή την άλλη για άμεση σύνδεση.

Συμπέρασμα

Τα Freebuds 3i δεν είναι μόνο μια φθηνότερη εναλλακτική σε σχέση με τα Freebuds 3, αλλά μια ακόμα καλύτερη πρόταση. Η προσθήκη κεφαλής σιλικόνης δημιούργησε πολλαπλά πλεονεκτήματα, με αποτέλεσμα να μπορούμε να προσπεράσουμε εύκολα τους μικρότερους οδηγούς που χρησιμοποιούνται αυτήν τη φορά ή την ελαφρώς μικρότερη αυτονομία.

Έχουμε τα καλύτερα true wireless ακουστικά σε σχέση με τα χρήματα που ζητούν και σίγουρα αποτελούν το gadget που μας ήταν απαραίτητο όχι μόνο για το καλοκαίρι στην παραλία, αλλά και για την καθημερινότητά μας.

Βαθμολογία: 9/10
 

Η συσκευή μάς παραχωρήθηκε για τις ανάγκες του review.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης