H Google ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά των mid-range smartphones με τα Google Pixel 3a και 3a XL. Προφανώς πρόκειται για μια κίνηση που χρειαζόταν η εταιρεία.

Κατά την ενημέρωση των επενδυτών της χθες, ο CFΟ της εταιρείας, Ruth Porat, παραδέχτηκε ότι η εταιρεία πούλησε λιγότερες συσκευές Google Pixel το πρώτο τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. “Κάποιες πρόσφατες πιέσεις στην αγορά των premium smartphones” είναι η αιτία για τις χαμηλότερες πωλήσεις, σύμφωνα με τον Porat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορούμε από τα λόγια του να συμπεράνουμε ότι ο ανταγωνισμό των Pixel 3 και Pixel 3 XL, που είναι τα τηλέφωνα κοντά στα 1000 δολάρια/ευρώ, όπως οι συσκευές των Apple, Samsung και Huawei ήταν πιο ανταγωνιστικές απ’ όσο περίμεναν. Επίσης η διάθεση των Pixel τηλεφώνων παραμένει περιορισμένη, κάτι που σίγουρα δεν βοηθά το brand.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ολοένα και αυξανόμενες τιμές των smartphones κάνουν τους καταναλωτές να κρατούν περισσότερο καιρό τα τηλέφωνά τους, ειδικότερα δε, όταν οι νέες συσκευές έχουν ελάχιστες βελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έσοδα από της εταιρίας από τον τομέα του hardware για το πρώτο τρίμηνο του 2018 ήταν 4,35 δισ. δολάρια, ενώ αυτά αυξήθηκαν το ίδιο διάστημα για το 2019 σε 5,45 δισ. δολαρια. Οι συσκευές Google Pixel πάντως δεν βοήθησαν σε αυτό.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης