Η Google έκανε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση για τους χρήστες Android χθες. Ξεκινώντας με τα κινητά που θα ενσωματώνουν το νέο chipset της Qualcomm, Snapdragon 888, πλέον θα δίνουν 4-ετή υποστήριξη με ενημερώσεις του συστήματος αντί για 2 ή 3 χρόνια που προσφέρουν τα κινητά Android ως τώρα.
 

Ενώ το πλήθος των ενημερώσεων μέσα σε αυτά τα χρόνια εξαρτάται από τον ίδιο τον κατασκευαστή, οι χρήστες των νέων Android τηλεφώνων θα παίρνουν τουλάχιστον τις 4 βασικές εκδόσεις Android, που σημαίνει τουλάχιστον ένα επιπλέον έτος για ενημερώσεις ασφαλείας και ενημερώσεις του λειτουργικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν αντιθέσει με την Apple, που επιτρέπει στις συσκευές της να λαμβάνουν ενημερώσεις για το iOS μέχρι το hardware πλέον να μην μπορεί να υποστηρίξει το λογισμικό (συνήθως 4-5 χρόνια), η Google είχε ως τώρα μέγιστη υποστήριξη τα τρία χρόνια. Η νέα τακτική της Google θα δώσει ακόμη μεγαλύτερο χρόνο ζωής στις Android συσκευές, που ούτως ή άλλως το νούμερο αυτό μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια, με τους χρήστες να κρατούν περισσότερο τις συσκευές τους και ταυτόχρονα θα εξισορροπήσει το συγκεκριμένο ανταγωνιστικό σημείο της υποστήριξης, απέναντι στην Apple.

Το αν κάποιο τηλέφωνο θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις για 4 χρόνια, φυσικά εξαρτάται και από τον κατασκευαστή, όμως είναι πιθανό να δούμε τον μέσο χρόνο που κρατά κάποιος χρήστης ένα τηλέφωνο στην κατοχή του να μεγαλώνει περαιτέρω, μετά από αυτήν την αλλαγή, καθώς δεν θα απαιτείται να αλλάζει τόσο τακτικά κάποιος τη συσκευή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης