Την προηγούμενη εβδομάδα, κάποιοι χρήστες ανακάλυψαν ότι ο αισθητήρας αποτυπωμάτων του Samsung Galaxy S10 μπορούσε να “ξεγελαστεί”, τοποθετώντας μια φθηνή προστατευτική μεμβράνη από πάνω, ξεκλειδώνοντας τη συσκευή και δίνοντας πρόσβαση πρακτικά σε οποιονδήποτε. Αργότερα έγινε γνωστό ότι το ίδιο ίσχυε και για τα Galaxy S10+, αλλά και τη σειρά Note 10.
 

Η Samsung σε ανακοίνωσή της ισχυρίζεται ότι “συγκεκριμένα προστατευτικά σιλικόνης” προκαλούσαν το πρόβλημα και ότι οι χρήστες θα έπρεπε να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να επανακαταχωρήσουν τα αποτυπώματά τους χωρίς αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας χρήστης όμως, καταχώρησε κανονικά (χωρίς προστατευτικό) τα αποτυπώματά του σε μια συσκευή Note 10 και έπειτα κατάφερε να “ξεγελάσει” τον αισθητήρα, βάζοντας ένα κομμάτι TPU (θερμοπλαστική πολυουρεθάνη) από πάνω. Το TPU χρησιμοποιείται ως υλικό για πολλές θήκες κινητών.

Δείτε το βίντεο με τις δοκιμές του:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο χρήστης κάνει διάφορες δοκιμές καταχωρώντας τα δακτυλικά του αποτυπώματα, χωρίς τη χρήση κάποιας μεμβράνης ή άλλου προστατευτικού και στη συνέχεια καταφέρνει να ξεκλειδώσει τη συσκευή με αποτυπώματα που δεν είχαν καταχωρηθεί.
 

Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων φαίνεται να αποτυγχάνει σε κάθε έλεγχο, ξεκλειδώνοντας τη συσκευή ακόμη και με άγνωστα δακτυλικά αποτυπώματα. Η δοκιμή έγινε στην έκδοση του Note 10 με το Exynos chipset, το οποίο είναι και αυτό που κυκλοφορεί στη χώρα μας. 

Η Samsung έκανε διαθέσιμη μια νέα ενημέρωση λογισμικού για το (Exynos) Note 10+ 5G μοντέλο που βελτιώνει τη λειτουργία του αισθητήρα αποτυπωμάτων, χωρίς όμως να ξέρουμε ακόμη αν λύνει το πρόβλημα. Σύντομα αναμένεται να κάνει διαθέσιμες τις αντίστοιχες ενημερώσεις και για τα υπόλοιπα μοντέλα των σειρών S10 και Note 10.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης