Η Xiaomi ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2019 και είναι θετικά. Τα έσοδα έφτασαν τα 13,56 δισ. δολάρια, 20% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα καθαρά έσοδα ανέρχονται στα 810,36 εκατ. δολάρια, δηλαδή 49,8% αύξηση σε ετήσια βάση.
 

Σε τεμάχια, η εταιρεία κατάφερε να φτάσει τα 60 εκατομμύρια σε αποστολές τηλεφώνων σε μια περίοδο που η παγκόσμια αγορά έχει πτωτική τάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός της αγοράς των smartphones, οι σειρές τηλεοράσεων της Xiaomi επίσης είναι επικερδείς, αφού η εταιρεία κέρδισε την πρώτη θέση στην αγορά της Κίνας στα 5,4 εκατ. συσκευές και πλέον βρίσκεται στην πρώτη 5άδα παγκοσμίως.
 

Ο CEO της εταιρείας, Lei Jun, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις τους και σχολίασε ότι η Xiaomi θα συνεχίσει με τη δέσμευσή της για τους τομείς 5G και IoT, ενώ θα αυξήσει τις επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, οι οποίες ήταν ήδη 30% αυξημένες σε σχέση με πέρυσι (467,44 εκατ. δολάρια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι οι λύσεις Internet of Things που προσφέρει πλέον έχουν φτάσει τα 196 εκατ. συσκευές σε όλο τον κόσμο.Τα έσοδα από τις διαδικτυακές υπηρεσίες της έφτασαν τα 1,25 δισ. δολάρια (108% αύξηση σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2019).

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης