Η Baidu, μεγάλη κινεζική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας και της έρευνας, ανακοίνωσε ότι θα ενσωματώσει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης «Ernie Bot», αντίστοιχο του πασίγνωστου πλέον ChatGPT, σε διάφορα προϊόντα της, ξεκινώντας από τον Μάρτιο.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη ο συνιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Baidu, Ρόμπιν Λι, η εταιρεία σχεδιάζει αρχικά να εντάξει το λογισμικό «Ernie Bot» στον μηχανισμό αναζήτησης, πράγμα που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους χρήστες και να χαρίσει κέρδη στον κινεζικό γίγαντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα, η κινεζική επιχείρηση σκοπεύει να καταστήσει το σύστημα ηλεκτρονικής νοημοσύνης ευρέως διαθέσιμο σε ολοένα και περισσότερες εφαρμογές, επιτρέποντας σε «περισσότερους επιχειρηματίες και εταιρείες» να δημιουργήσουν τα δικά τους μοντέλα και τις δικές τους εφαρμογές με βάση το νέφος τεχνητής νοημοσύνης της Baidu.

«Με όλον τον θόρυβο που γίνεται τελευταία σχετικά με το ChatGPT, τα μοντέλα που χρησιμοποιούν δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη έχουν προκαλέσει μια τεράστια τάση η οποία θα έχει επαναστατική επίδραση σε πολλές επιχειρήσεις», είπε ο κ. Λι, προσθέτοντας πως «η Baidu είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την επικείμενη έκρηξη» στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Τόσο η Baidu, όσο και άλλες κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας, ανακοίνωσαν μέσα στον Φεβρουάριο την έκδοση λογισμικού παρόμοιου με το ChatGPT, μετά τη σαρωτική για τον κόσμο της τεχνολογίας ανακοίνωση της Microsoft για το εργαλείο αυτό και την παρουσίασης από την Google του chatbot τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Bard.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Ernie Bot», το οποίο αρχικά μπορεί να μην είναι ένα chatbot, αλλά μάλλον μια ενσωματωμένη δυνατότητα στα προϊόντα της Baidu, βασίζεται στην τεχνολογία που η εταιρεία είπε ότι βρίσκεται σε ανάπτυξη από το 2019. Ο κ. Λι λέει ότι πλέον διαθέτει πάνω από 100 δισεκατομμύρια παραμέτρους και ότι «εκπαιδεύεται περαιτέρω» μέσω δισεκατομμυρίων αιτημάτων αναζήτησης χρηστών και άλλων εφαρμογών καθημερινά.

Επιπλέον, το «Ernie Bot» είναι πολύ πιο κατάλληλο για την κινεζική γλώσσα και την κινεζική αγορά σε σύγκριση με τα μοντέλα σε άλλες χώρες. «Δεν είναι μόνο θέμα γλώσσας – είναι η κατανόηση της κινεζικής κουλτούρας», είπε.

«Το Ernie 3.0 είναι ήδη ένα τοπικά εξειδικευμένο μοντέλο βάσης τεχνητής νοημοσύνης για την κινεζική αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι το μοντέλο παραγωγής γλώσσας στο οποίο εργαζόμαστε τώρα θα είναι πιο κατάλληλο για την Κίνα», τόνισε.

Με πληροφορίες από AP και Nikkei Asia

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης