Στην εποχή της 4 ης βιομηχανικής επανάστασης, όπου οι ψηφιακές τεχνολογίες διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο, αποτελεί βασική ανάγκη για τις επιχειρήσεις να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Ο αποκαλούμενος «ψηφιακός μετασχηματισμός» περιλαμβάνει αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης των επιχειρηματικών μοντέλων, αλλά και των πληροφοριακών υποδομών, για τις εταιρείες που θέλουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές σε έναν κόσμο όπου όλα «τρέχουν».

Με δεδομένο ότι τα πάντα κινούνται γύρω από το Διαδίκτυο, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις τάσεις που υπάρχουν στον τομέα των υποδομών και η πιο βασική εξ αυτών είναι το cloud. Οι λύσεις cloud πλέον αποτελούν μια από τις κορυφαίες ανταγωνιστικές στρατηγικές διαφοροποίησης για τις επιχειρήσεις και τη βάση για ένα επιχειρησιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την ταχεία καινοτομία και την επιχειρησιακή
αριστεία. Οι επιχειρήσεις διαπιστώνουν ότι όσο πιο γρήγορα υιοθετήσουν λύσεις cloud, τόσο πιο ευέλικτες γίνονται, σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οφέλη είναι σημαντικά: σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, η επιλογή λύσεων που αξιοποιούν το cloud computing μπορούν να μειώσουν τις λειτουργικές δαπάνες όσον αφορά τις πληροφοριακές υποδομές μιας επιχείρησης κατά 50%. Παράλληλα, η χρήση του cloud, ένα από τα βασικά ατού του οποίου είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε εφαρμογές και δεδομένα από οπουδήποτε, ενισχύει την παραγωγικότητα των εργαζομένων και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης.

Όμως, αρκετές εταιρείες φαίνεται να φοβούνται το cloud, κυρίως γιατί ανησυχούν για τον τρόπο μετάβασης από παραδοσιακές λύσεις αγοράς εξοπλισμού και λογισμικού και εγκατάστασης αυτών στον χώρο του πελάτη στη λογική του cloud, όπου η επιχείρηση πληρώνει με βάση τη χρήση των υπηρεσιών που κάνει.

Η επιχείρηση χρειάζεται τη βοήθεια ενός συνεργάτη που να εμπιστεύεται και να διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία στην υλοποίηση έργων πληροφορικής και επικοινωνιών και η COSMOTE, εδώ και αρκετά χρόνια παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις cloud και έχει υλοποιήσει μεγάλα έργα σε πελάτες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας, η COSMOTE έχει έναν ακόμη «άσο» στο μανίκι της, ο οποίος είναι η πρόσφατα ανακοινωθείσα συνεργασία με τη Microsoft, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψηφιακών τεχνολογιών παγκοσμίως και εκ των κορυφαίων όσον αφορά τις λύσεις και εφαρμογές που αξιοποιούν το cloud.

Οι COSMOTE και Microsoft παρέχουν υψηλής ποιότητας τυποποιημένες λύσεις cloud, που αφορούν στο Microsoft Azure και το Office 365 σε επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, πρακτικά καλύπτονται οι ανάγκες των επιχειρήσεων όσον αφορά την αποθήκευση των δεδομένων, τη διαχείριση των επιχειρησιακών πόρων, αλλά και τις εφαρμογές παραγωγικότητας. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα συμπλήρωσης των λύσεων της Microsoft με ολοκληρωμένες υπηρεσίες ασφάλειας από την COSMOTE.

Στο πλαίσιο της παροχής των λύσεων, η COSMOTE αξιολογεί και χαρτογραφεί τις τρέχουσες διαδικασίες και ανάγκες, όσον αφορά τον τομέα των πληροφοριακών υποδομών κάθε επιχείρησης (cloud assessment), και διασφαλίζει την ομαλή και αποτελεσματική μετάβαση στο cloud (cloud migration). Παράλληλα, αναλαμβάνει τις υπηρεσίες λειτουργίας και υποστήριξης (managed services).

Το αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, η οποία αποτελεί μέρος της στρατηγικής συνεργασίας της Deutsche Telecom με τη Microsoft στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, που περιλαμβάνει σχεδόν όλα όσα χρειάζεται κάθε επιχείρηση. Το cloud προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, χαμηλότερο κόστος, ενώ η υλοποίηση της υποδομής μπορεί να γίνει εξαιρετικά γρήγορα και να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες της επιχείρησης, βοηθώντας την τελευταία να κάνει πιο γρήγορα το βήμα
προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης