Η τελευταία εξέλιξη στη θεραπεία της τριχόπτωσης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 15:51
Η τελευταία εξέλιξη στη θεραπεία της τριχόπτωσης

Η Θεραπεία Τριχόπτωσης με τη χρήση πλάσματος και ειδικότερα αιμοπεταλίων, γνωστή και ως PRP (Platelet Rich Plasma) είναι μία καινοτόμος και απόλυτα ασφαλής μέθοδος, κατάλληλη για την πρόληψη και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Πρόκειται για μια Αυτόλογη Θεραπεία ενίσχυσης και αναγέννησης των τριχοθυλακίων που εφαρμόζεται σε άνδρες και γυναίκες, η οποία χρησιμοποιεί συστατικά που προέρχονται από τον ίδιο τον οργανισμό και είναι εξίσου αποτελεσματική, τόσο κατά της Τριχόπτωσης, όσο και ως ενισχυτική θεραπεία στη Μεταμόσχευση Μαλλιών.

Πως δρα η Θεραπεία PRP

Η Θεραπεία PRP συνδράμει στην ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων. Με τη χρήση των κυττάρων του πλάσματος ωθεί τον οργανισμό να αντιδράσει με φυσικό τρόπο, στην υπολειτουργία τους. Πιο συγκεκριμένα, τροφοδοτεί την περιοχή της Τριχόπτωσης με ενεργοποιημένα κύτταρα, τα οποία απελευθερώνουν Πρωτεΐνες, οι οποίες διευκολύνουν τη διαδικασία αναγέννησης της τρίχας. Γι’ αυτό το PRP προκύπτει από τα αρχικά των λέξεων Platelet Rich Plasma, που σημαίνει Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια.

Η σημασία της Θεραπείας PRP για την Bergmann Kord

Η σημασία της Θεραπείας PRP στις κλινικές της Bergmann Kord αποδεικνύεται έμπρακτα μέσα από την εξελιγμένη διαδικασία εφαρμογής του πρωτοκόλλου που εφαρμόζει στους ενδιαφερόμενους που την εμπιστεύονται. Η θεραπεία PRP εφαρμόζεται στις κλινικές με υψηλά ποσοστά επιτυχίας, που πετυχαίνονται με την συνεχόμενη έρευνα, τις μετρήσεις του αριθμού των αιμοπεταλίων, την εξέλιξη των πρωτοκόλλων αλλά κυρίως από τη παρατήρηση των περιστατικών στο χρόνο. 

Ιατρικό Ιστορικό

Μετά την προσέλευση του ενδιαφερομένου στη κλινική, ακολουθεί η λήψη αναλυτικού ιστορικού και η συμπλήρωση της εξειδικευμένης φόρμας PRP από τον γιατρό. Κατόπιν ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται αναλυτικά για τα στάδια εφαρμογής του PRP.

Προετοιμασία

Στη συνέχεια γίνεται τριχοριζόγραμμα και λαμβάνονται φωτογραφίες με micro camera στην υπό θεραπεία περιοχή. Με την χρήση της micro camera έχουμε την δυνατότητα να εξετάσουμε πρώτα τις δυσλειτουργίες του τριχωτού της κεφαλής, την διάμετρο των τριχών και την εκφύση τους. Ορίζεται επακριβώς η περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί η θεραπεία. Με αυτό το τρόπο συλλέγουμε όλα τα στοιχεία και αποθηκεύονται στον ηλεκτρονικό φάκελο του ενδιαφερομένου, ώστε να υπάρχει καταγεγραμμένη η κατάσταση και γίνει η σύγκριση του πριν με το μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας.

Η εφαρμογή

Η θεραπεία του PRP εφαρμόζεται με συγκεκριμένο πρωτόκολλο σε μια συνεδρία και διαρκεί περίπου 1 ώρα. Δεν χρειάζεται χρόνος αποθεραπείας και δεν αφήνει σημάδια.

Η επόμενη μέρα, οι επόμενοι μήνες

Ο ενδιαφερόμενος ενημερώνεται ανάλογα την περίπτωση, αναλυτικά για την αγωγή που θα πρέπει να ακολουθήσει στο σπίτι του, αλλά και για την παρακολούθηση στην κλινική. Η διαδικασία ωστόσο δεν σταματά εδώ, καθώς στόχος της Bergmann Kord είναι να παραμείνει δίπλα στον ενδιαφερόμενο και τους μήνες που ακολουθούν, ώστε να εξασφαλιστεί το βέλτιστο αποτέλεσμα της θεραπείας. Έτσι, γίνονται επανέλεγχοι θεραπείας PRP στον 3ο, 6ο και 9ο μήνα και συμπληρώνεται το ερωτηματολόγιο ελέγχου PRP. Ο σκοπός του επανελέγχου είναι η αξιολόγηση του αποτελέσματος. Για την Bergmann Kord η εξατομικευμένη αντιμετώπιση του κάθε περιστατικού αποτελεί θεμέλια αρχή, έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος που εμπιστεύεται την Bergmann Kord να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής έχοντας τους έμπειρους γιατρούς δίπλα του ανά πάσα στιγμή.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Επιστημονικά Κέντρα Bergmann Kord στο www.kord.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 15:52