Είναι γεγονός πως η μάχη των ασθενών απέναντι στον καρκίνο και τα χρόνια νοσήματα, είναι τις περισσότερες φορές δύσκολη και επώδυνη. Η διάγνωση και μόνο της ασθένειας, αποτελεί γεγονός που επηρεάζει την ψυχολογία του πάσχοντα, δημιουργώντας φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον. Καλείται, όχι μόνο να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση αλλά και τις συνεχείς αλλαγές στο σώμα που αυτή επιφέρει.

Η ψυχολογία του ασθενούς, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις θεραπείες που ακολουθούνται στην «μάχη» κατά της νόσου, υπάρχουν συνέπειες τις οποίες ο ασθενής δεν μπορεί να εμποδίσει. Μια εξ’ αυτών είναι η ξαφνική αλλαγή της εξωτερικής εμφάνισης.
Στην προσπάθεια καταπολέμησης των καρκινικών κυττάρων, μπορεί να υπάρξει επιρροή και στα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα της επιρροής αυτής είναι συχνά η προσωρινή απώλεια μαλλιών.

Η εξωτερική εικόνα συνδέεται αποδεδειγμένα με την αυτοπεποίθηση του ατόμου, έχοντας ταυτόχρονα εντυπωσιακή επίδραση και στη σωματική του ευεξία. Δεδομένης όμως της σοβαρότητας της ασθένειας, εγείρεται το εύλογο ερώτημα ‘γιατί κάποιος να ασχοληθεί με ένα τόσο ασήμαντο – για την δεδομένη στιγμή – ζήτημα;

Η απώλεια των μαλλιών, μπορεί να αποτελεί αναμενόμενο και, συνήθως, αναστρέψιμο στάδιο για τις περισσότερες αγωγές χημειοθεραπείας ή ακτινοθεραπείας, δεν παύει όμως να ασκεί καθοριστική ψυχολογική επιρροή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δραματική αλλαγή που προκαλεί η, παροδική έστω, τριχόπτωση, βιώνεται συχνά πιο έντονα και από την ίδια την διαδικασία της θεραπείας, κυρίως από τις γυναίκες ασθενείς. Βεβαίως, χωρίς καμία απολύτως αμφιβολία, η ασθένεια και οι επιδράσεις της είναι μια πραγματική πρόκληση για άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως. Η μετατροπή του σώματος σε τρόπο έκφρασης συμπτωμάτων, χαρακτηρίζεται ως αξιοσημείωτη.

Ο ογκολογικός ασθενής «παίρνει τον έλεγχο στα χέρια του»!

Μπορεί ο έλεγχος των συνεπειών της νόσου να μην βρίσκεται στα χέρια των ασθενών, η θετική στάση ζωής όμως είναι μια ξεκάθαρα προσωπική επιλογή. Στη διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου, οι ασθενείς που φροντίζουν την εμφάνισή τους έχουν σημαντικά οφέλη καθώς:

• Ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους
• Ανακουφίζονται από συμπτώματα κατάθλιψης
• Προχωρούν με ανανεωμένο κίνητρο

Η εξειδικευμένη κλινική μαλλιών Bergmann Kord, «σύμμαχος» του ογκολογικού ασθενούς

Η Bergmann Kord αντιμετωπίζει, το άτομο που πάσχει, με ιδιαίτερη ευαισθησία και επαγγελματισμό.
Με κύριο μέλημά της αυτό, η εξειδικευμένη ιατρική ομάδα της κλινικής, εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα την πλέον προηγμένη τεχνική HOS-2.

Αφορά σε μια σπουδαία καινοτομία για ογκολογικούς ασθενείς, που δύναται να αντικαταστήσει επιτυχώς την περούκα παθήσεων, καλύπτοντας πλήρως τις όποιες «αδυναμίες» της τελευταίας.
Η ψυχική ανάταση μέσω της ουσιαστικής διασφάλισης της εξωτερικής εμφάνισης του ασθενούς, αποτελεί σκοπό για το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού της Bergmann Kord.

Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η συνέχιση, κατά τον ομαλότερο τρόπο, της φυσιολογικής του ζωής, παρέχουν στον ασθενή την δυνατότητα αποκλειστικής εστίασης στην συντομότερη ανάρρωσή του.

Συμβάλει, επίσης, δραστικά στην ψυχοκοινωνική του επιβίωση, λειτουργώντας επικουρικά της θεραπευτικής αγωγής και της αναντικατάστατης υποστήριξής του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του ασθενούς.

Η αποκλειστική εφαρμογή της πρωτοποριακής τεχνικής HOS-2, χαρακτηρίζεται ως ένα από τα κεντρικά σημεία της εταιρικής δραστηριότητας της Bergmann Kord, έντονα φορτισμένο με αίσθημα ευθύνης, σοβαρότητας και επαγγελματισμού.

Τα Επιστημονικά Κέντρα της Bergmann Kord, συνιστούν εξειδικευμένες Κλινικές Μαλλιών, παγκοσμίου επιπέδου, με έδρα την Ελλάδα.

Με παρουσία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα, Ρόδο αποτελούν αγωγούς επιστήμης και καινοτομίας, προσφέροντας ασφαλή και ολοκληρωμένα αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής, για κάθε Ογκολογικό Ασθενή.

Οι διευθύνσεις των επιστημονικών κέντρων είναι :

ΑΘΗΝΑ – Κεντρικά
Λεωφ. Κηφισίας 348
152 33 Χαλάνδρι, Αθήνα
(Έναντι Νοσοκ. “ΥΓΕΙΑ”)
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 68 28 888

ΑΘΗΝΑ
Λεωφ. Συγγρού 203
171 21 Νέα Σμύρνη, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 93 11 111

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αδριανουπόλεως 20 & Αιγαίου
551 33 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2310 458 555

ΠΑΤΡΑ
Αγίου Ανδρέου 111
262 21 Πάτρα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2610 42 45 45

ΛΑΡΙΣΑ
Μαρίνου Αντύπα 2 & Κούμα, Κεντρική Πλατεία Λάρισας
412 22 Λάρισα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2410 66 00 90

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Γ. Παπανδρέου & Δρακοντοπούλου 49
713 06 Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2810 34 20 65

ΡΟΔΟΣ
Καναδά 73, Πλατεία Αγ. Νικολάου
851 00 Ρόδος
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 22410 78 302

Αναλυτικές πληροφορίες για τις διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε εδώ.

Δείτε τη συνέντευξη του προέδρου της Bergmann Γερμανίας, Klaus Mueller, στο zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης