Γράφει ο Γιάννης Καμπούρη Ceo της Elawon

Μελέτες έχουν δείξει ότι η συμβολή του ελαιόλαδου στην υγεία μας είναι σημαντική. Το ελαιόλαδο συγκαταλέγεται πρώτο στη λίστα των ωφελιμότερων ειδών διατροφής. Παρουσιάζει τον καλύτερο δείκτη πεπτικότητας και απορροφητικότητας από τα εντερικά τοιχώματα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σημαντικό ότι το ελαιόλαδο προστατεύει το ανθρώπινο δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι αντιοξειδωτικές του ουσίες έχουν αντικαρκινική δράση μέσω της παρεμπόδισης του σχηματισμού ελεύθερων ριζών και ως εκ τούτου του οξειδωτικού στρες. Έχει, επίσης, πολύ θετική επίδραση στα λιπίδια του αίματος και γενικότερα στο καρδιοαγγειακό σύστημα. Μειώνει την ολική χοληστερόλη στο αίμα. Ασκεί θετική επίδραση κατά την διαδικασία της γήρανσης. Σύμφωνα με τις σύγχρονες κλινικές παρατηρήσεις παίζει ένα δυναμικό ρόλο «συντήρησης» του σακχαρώδη διαβήτη σε χαμηλά επίπεδα. Η Ελλάδα έχει την υψηλότερη πρόσληψη ελαιολάδου ανά άτομο στον κόσμο.

Ποια είναι τα οφέλη του ελαιολάδου για την υγεία;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν τακτικά ελαιόλαδο, έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακές νόσους, όπως, εγκεφαλικό επεισόδιο, και υπερλιπιδαιμία. Το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου.

Χαμηλότερος ο κίνδυνος κατάθλιψης με ελαιόλαδο, υψηλότερος με τα τρανς λιπαρά.

Οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά -έτοιμο φαγητό και τρόφιμα μαζικής παραγωγής όπως τα γλυκά- μπορεί να έχουν υψηλότερο κίνδυνο για κατάθλιψη, σε σύγκριση με εκείνους των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά.

Το ελαιόλαδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Το εξαιρετικα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Η ελεοκανθόλη, που προέρχεται από το extra παρθένο ελαιόλαδο και προσλαμβάνεται μέσω της μεσογειακής διατροφής, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Alzheimer ή συναφών νευροεκφυλιστικών ανοιών.

Το ελαιόλαδο βοηθά στην πρόληψη της οξείας παγκρεατίτιδας και προστατεύει το συκώτι. Το ελαιόλαδο έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου για στεφανιαία νόσο, της πρόληψης ορισμένων μορφών καρκίνου.

 Η συχνή κατανάλωση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου:

  • Μειώνει την «κακή» χοληστερίνη (LDL) στο αίμα και αυξάνει την καλή
  • Προλαμβάνει καρδιαγγειακές και εγκεφαλικές παθήσεις
  • Βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου
  • Συμβάλλει στη μείωση των γαστρικών υγρών και διευκολύνει την πέψη
  • Βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό
  • Δρα παρεμποδιστικά για διάφορες μορφές καρκίνου
  • Σε συνδυασμό με ψάρι μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας
  • Επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος λόγω της δράσης της βιταμίνης Ε

Το αγουρόλαδο έγκυρης συγκομιδής εκχυλίζεται με παραδοσιακές μεθόδους και χαρακτηρίζεται από καθαρότητα και ποιότητες όπως η γεύση και τα αρώματα. Το πραγματικά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει χαρακτηριστική γεύση που ξεχωρίζει και υψηλή περιεκτικότητα σε φαινόλες, αντιοξειδωτικά που είναι υπεύθυνα για τα περισσότερα ευεργετικά οφέλη του ελαιολάδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης