Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, δεν έχουν πολλές θερμίδες και μαγειρεύονται γρήγορα. Ο λόγος για τις σούπες, οι οποίες είναι η ιδανική πρόταση για ένα πλήρες γεύμα, ειδικά τώρα το χειμώνα.
Οι σούπες, σύμφωνα με τους διαιτολόγους, έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, καθώς περιέχουν κρέας ή ψάρι, λαχανικά, αλλά και υδατάνθρακες από το ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό.
Ειδικά οι βιταμίνες που δεν καταστρέφονται κατά το βράσιμο, όπως η C και η Β, προστατεύουν τον οργανισμό από τις ιώσεις.
Παράλληλα, πρόκειται για ένα γεύμα με λίγες θερμίδες, εδικά αν η ποσότητα του λαδιού είναι μικρή. Επομένως αποτελεί την καλύτερη λύση, για όσους θέλουν να χάσουν κιλά.
Κάθε πιάτο σούπας περιέχει περίπου 250 θερμίδες. Αρκεί να αναφέρουμε ότι η κοτόσουπα έχει 201-400 θερμίδες, η χορτόσουπα 250, οι φακές 250, η ψαρόσουπα 320-400 και η ντοματόσουπα 230-340.
Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα πιάτο σούπας πριν από το κυρίως γεύμα, μειώνει το αίσθημα της πείνας, με αποτέλεσμα την κατανάλωση μικρότερης ποσότητας φαγητού.

