Ένα δικαστήριο στην Πενσυλβάνια αποφάνθηκε ότι ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Johnson & Johnson πρέπει να πληρώσει 8 δισεκατομμύρια δολάρια για βλάβες συν τόκους διότι δεν προειδοποίησε ότι ένα ψυχιατρικό φάρμακο θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση του μαστού στους άνδρες.

Η Johnson & Johnson και η θυγατρική της Janssen Pharmaceuticals κατηγορήθηκαν από τον ενάγοντα Nicholas Murray ο οποίος είπε στο δικαστήριο της Φιλαδέλφειας ότι το φάρμακο Risperdal, το οποίο χορηγείται για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής, του προκάλεσε ανάπτυξη στήθους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Johnson & Johnson δήλωσε ότι είναι “σίγουρη (η απόφαση) θα ανατραπεί”, αποκαλώντας το πρόστιμο των 8 δισ. δολ. εναντίον της “κατάφωρα δυσανάλογο” καθώς αρχικά για την περίπτωση αυτή η επιβολή ήταν 680.000 δολ. “Η εταιρεία είναι πεπεισμένη (η απόφαση) θα ανατραπεί”, ήταν η δήλωση και “θα κινηθεί αμέσως για να ακυρώσει αυτήν την υπερβολική και αβάσιμη ετυμηγορία”.

Η Johnson & Johnson κατηγόρησε το δικαστήριο ότι εμποδίζει την ομάδα των δικηγόρων της να παρουσιάσει “στοιχεία κλειδιά” για το Risperdal.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει μια σειρά καταγγελιών σε κρατικά δικαστήρια για την αποτυχία της να προειδοποιήσει σωστά για τις παρενέργειες του Risperdal, σε Πενσυλβάνια, Καλιφόρνια και Μιζούρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Risperdal, που εγκρίθηκε για τη θεραπεία ενηλίκων από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων το 1993, απέφερε περίπου 737 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης