Μήνυμα προς τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα και την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού να «διερευνήσουν τις δυνατότητες επένδυσης στην Ελλάδα» έστειλε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μιλώντας από το βήμα των «Ποσειδωνίων».

Παράλληλα, επισήμανε πως η ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και η αναβάθμιση των αεροδρομίων της χώρας, συνηγορούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εστιάζοντας στη στρατηγική της κυβέρνησης για 365 ημέρες τουρισμό τον χρόνο, η κα Κουντουρά ανέφερε ότι δίνεται ιδιαίτερο βάρος στον θαλάσσιο τουρισμό.

Μάλιστα, την προηγούμενη χρονιά, όπως είπε, οι επισκέπτες κρουαζιέρας ανήλθαν σε 3,3 εκατομμύρια, γεγονός που αναδεικνύει την Ελλάδα σε έναν σημαντικό πόλο έλξης όσον αφορά στον συγκεκριμένο κλάδο. Με τα 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, με τα 6.000 νησιά, εκ των οποίων τα 100 είναι επισκέψιμα, η Ελλάδα αποτελεί ακαταμάχητο προορισμό κρουαζιέρας.

Περιγράφοντας τα βήματα ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, η κα Κουντουρά στάθηκε στη χάραξη ενιαίας στρατηγικής και στην ύπαρξη συντονιστικού οργάνου, πάντα με στόχο την ανάπτυξη του κλάδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αξιοποίηση των «μαρίνων» αλλά και του «home porting» είναι στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου.

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Ρέτσος στην πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΣΕΤΕ στάθηκε στον παράγοντα ασφάλειας που θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν από τις εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Η χώρα μας, όπως είπε, είναι στην κορυφή σε αυτόν τον παράγοντα, σύμφωνα με έρευνες που τακτικά γίνονται στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στους παράγοντες που θα διαμορφώσουν τις τουριστικές εξελίξεις, ο κ. Ρέτσος εστίασε στο κλείσιμο της αξιολόγησης και στον τερματισμό της αβεβαιότητας. Επεσήμανε ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα και όχι με νέα μέτρα που θα πλήξουν τον τουριστικό κλάδο. Τέλος, ζήτησε εκσυγχρονισμό των υποδομών σε μαρίνες και λιμάνια, αλλά και συνεργασία όλων των φορέων για την κάλυψη όλων των αναγκών που απορρέουν από την είσοδο ενός κρουαζιερόπλοιου σε ένα λιμάνι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης