Προβλήματα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά

Προβλήματα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 16:44

Προβλήματα στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, προκλήθηκαν σήμερα, από την κινητοποίηση της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ και της Ένωσης Εργαζομένων στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο.

Από το πρωί εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει τις εισόδους στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, ενώ άλλοι συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11:00 στην Πλ. Κλαυθμώνος.

«Στο όνομα της "ανάπτυξης", της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της δημιουργίας θέσεων εργασίας επιχειρούν να ξηλώσουν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, να καταργήσουν τη Διαιτησία του ΟΜΕΔ και να παρέμβουν με απαράδεκτο τρόπο στα εσωτερικά των συνδικάτων με τα ηλεκτρονικά μητρώα και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κυρίως ως προς την δυνατότητα κήρυξης απεργιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Μόνιμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

«Η κυβέρνηση φέρνει πολυνομοσχέδιο που θα καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις, που θα νομιμοποιεί και θα επεκτείνει την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα συνδικάτα, θα καταργούν τα καταστατικά των σωματείων και θα φακελώνουν τη συνδικαλιστική δράση συνολικά» τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων στις προβλήτες (ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π).

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019, 16:46


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα