Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ανακύκλωσης υλικών, της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, των “greenlogistics”, του “Industry 4.0”, της απορρύπανσης, των startups και της κυκλικής οικονομίας αγκαλιάζουν το θεσμό της “Verde-tec”.

Στις 15 έως και 17 Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη διεθνής έκθεση «Verde Tec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος» στο MEC Παιανίας, ανοίγοντας τις πύλες της σε μια νέα αγορά που αναμένεται να αλλάξει το προφίλ της εθνικής οικονομίας. Οι ισχυροί του κλάδου μαζί με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχουν και δίνουν το στίγμα μιας αγοράς που αλλάζει. Η μοναδική έκθεση – σημείο αναφοράς των ανθρώπων του αγοράς, είναι αφοσιωμένη και φέτος στην «πράσινη» οικονομία, στην καινοτομία και στις τεχνολογίες αιχμής σε εναρμόνιση με το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. 
Παράλληλα, επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις, να προτείνει λύσεις, να ενθαρρύνει τις καλές πρακτικές και γιατί όχι να «εκπαιδεύσει» το κοινό, το φετινό “Verde.tec Forum”θα έχει ως κεντρικό θέμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 «Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των Smartcities». Στο πλήρως ανανεωμένο συνεδριακό πρόγραμμα του “Verde.tecForum” εκπρόσωποι των Περιφερειών, των Δήμων, των Συστημάτων Διαχείρισης Αποβλήτων αλλά και των επιχειρήσεων θα συμμετέχουν στη βασική εκδήλωση με τίτλο: «Η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των smart cities». 

Για τον κατασκευαστικό κλάδο προετοιμάζεται ειδική εκδήλωση σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος για τη διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές και οικοδομικά υλικά. Παράλληλα προετοιμάζονται workshops για τη διαχείριση ανακύκλωσης λιπαντικών, για τα εναλλακτικά καύσιμα σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και για τη διαχείριση των υδάτων και τις τεχνολογίες ποιοτικής ανάλυσης των πόσιμων υδάτων από τις επιχειρήσεις Ύδρευσης σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνιών Υδραυλικών Ελλάδος.

Παράλληλα και φέτος δεν θα λείψει η γιορτή που με προσμονή αλλά και αγωνία περιμένουν εκθέτες και επισκέπτες, καθώς για δεύτερη χρονιά οι απονομές των βραβείων “GreekGreenAwards 2019” αναμένεται να κλέψουν την παράσταση! Οι βέλτιστες πρακτικές οργανισμών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον, την αειφορία, τις έξυπνες πόλεις και την κυκλική οικονομία, αναγνωρίζονται και επιλέγονται από εξιδεικευμένη επιστημονική επιτροπή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών(ΕΒΕΑ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης