•    Σε 208.980 ευρώ το ετήσιο κόστος των γραφικών για όλες τις λιμενικές αρχές και τις υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας. Επιπλέον ποσά για τις υπηρεσίες της Γραμματείας Αιγαίου και της Γραμματείας Λιμένων.

•    1.300 ευρώ το μήνα θέλει για γραφική ύλη  το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά!!!!

•    140  ευρώ το μήνα για γραφική ύλη θέλει το γραφείο Υπουργού

Λεφτά για… γραφική ύλη υπάρχουν (τουλάχιστον στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου).

Με απόφαση του υπουργού Κωστή Μουσουρούλη καθορίστηκαν οι πάγιες δαπάνες γραφικών υπηρεσιών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και των Λιμενικών Αρχών για το 2012, που προϋπολογίζονται σε… 208.980 ευρώ!!!

Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα χρήματα για… γραφικά της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και των υπηρεσιών της, της Γενικής Γραμματείας Λιμένων κ.ο.κ. Οπότε μπορούμε αβίαστα να υποθέσουμε ότι στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου οι δαπάνες για γραφικά ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ ετησίως…..

Σε μηνιαία βάση τα έξοδα για στυλό και… μπλάνκο υπολογίζονται συνολικά σε 17.415 ευρώ, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά να κρατάει τα… σκήπτρα των εξόδων αφού υπολογίζεται ότι κάθε μήνα θα δαπανάει για γραφική ύλη 1.300 ευρώ!!!!

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της σπατάλης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά αρκεί να αναφέρουμε ότι το δεύτερο Κεντρικό Λιμεναρχείο με την μεγαλύτερη δαπάνη είναι αυτό της Θεσσαλονίκης αλλά και της Πάτρας, που χρειάζονται  για γραφική ύλη 340 ευρώ το μήνα. Δηλαδή, ο Πειραιάς θέλει 4 φορές περισσότερα χρήματα για γραφική ύλη από τα δεύτερα πιο «ακριβά» λιμεναρχεία!!!

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα 340 ευρώ το μήνα για γραφική ύλη είναι ένα ποσό που μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί…..

Από εκεί και πέρα… πολυγραφότατο φαίνεται  ότι είναι το λιμεναρχείο Σάμου, που ενώ ο μέσος όρος των λιμεναρχείων χρειάζεται για γραφικά 100 ευρώ το μήνα η Σάμος θέλει… 300 ευρώ το μήνα.

Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος… πολυγραφότατοι φαίνεται ότι είναι στην Διεύθυνση Χρηματικού, Ελέγχου Δαπανών & Ασφάλισης Προσωπικού, όπου απαιτούνται για γραφική ύλη 420 ευρώ  το μήνα…

Για το γραφείο υπουργού υπολογίζεται ότι χρειάζονται 140 ευρώ το μήνα για γραφικά ενώ για το γραφείο Αρχηγού Λιμενικού Σώματος, υπαρχηγού κ.α, υπολογίζονται από 100 ευρώ το μήνα….

Για αδιευκρίνιστους λόγους το ποσό των γραφικών μειώνεται στα 80 ευρώ για τον Γενικό Επιθεωρητή Λιμενικού Σώματος και στα 20 ευρώ για τον Ανώτερο Διοικητή Νομού Αττικής και τους Επιθεωρητές, δημιουργώντας την αίσθηση ότι η κατανομή των κονδυλίων γίνεται με… ιεραρχικά κριτήρια και όχι με βάση τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας…..

Pireas2day.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης