Εορταστική ήταν σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η ατμόσφαιρα στο Δήμο Πειραιά.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, άκουσαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, από τη Φιλαρμονική του Δήμου και από το Λύκειο Ελληνίδων Πειραιά.
Στη συνέχεια, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Πειραιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.
Ο Δήμαρχος Πειραιά, αφού ευχαρίστησε τους μουσικούς της Φιλαρμονικής και τα παιδιά από το Λύκειο Ελληνίδων, τόνισε:
«Να έχουμε την υγεία μας οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες και όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη Γη. Χρόνια πολλά και καλά. Τι εννοούμε καλά; Να ξαναβρούμε την αυτογνωσία μας, να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και το διπλανό μας, τη γειτονιά μας, την πόλη μας, την πατρίδα μας.
Αυτά όλα να τα αγαπάμε περισσότερο από τα χρήματα. Τα χρήματα δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα μέσον ίσως, να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.
Εγγυώμαι ότι ο Πειραιάς κάθε ημέρα, θα είναι ομορφότερος και πιο χαμογελαστός. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα».
Στη συνέχεια, στην πλατεία Κοραή, η χορευτική ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», χόρεψε παραδοσιακούς χορούς, ενώ ο Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων Πειραιά, με παραδοσιακές φορεσιές, έψαλλε τα κάλαντα.

