Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Lotus είναι μία σπορ βρετανική μάρκα που η ιστορία έχει δείξει ότι την έχουν… αγαπήσει ιδιαίτερα οι Έλληνες. Ιδρύθηκε το 1952 και μέχρι σήμερα έχει κατασκευάσει μικρά κυρίως αυτοκίνητα με χαμηλό βάρος και ιδανικά στο χειρισμό αυτοκίνητα για απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση.

Ένα θετικό σημείο των αυτοκινήτων της Lotus που έχει παίξει το ρόλο του τουλάχιστον στην Ελλάδα, Στην Ελλάδα οι φίλοι της Lotus είναι αρκετοί… είναι οι χαμηλοί σε χωρητικότητα κινητήρες. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό των μοντέλων της είναι η υψηλή ιπποδύναμη καθώς ένα Lotus πρέπει να… τρέχει, να στρίβει και να ικανοποιεί τους επιβάτες.  

Στη χώρα μας η Elan ήταν το μοντέλο που άφησε ιστορία ενώ αργότερα η Elise κατάφερε να σημειώσει αρκετά υψηλές πωλήσεις, όπως και η Esprit. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την εκκεντρική Εuropa και πρόσφατα την εκρηκτική Exige.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Lotus Esprit ηταν μία Lotus που εντυπωσίαζε με την σχεδίασή της...

Πόσες έχουν ταξινομηθεί;
Τώρα αν αναρωτιέστε πόσες Lotus κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και συγκεκριμένα από τότε που άρχισαν να καταγράφονται επίσημα στα αρχεία του Υπουργείου, την απάντηση δίνει το zougla.gr. Σύμφωνα με επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία 481 Lotus έχουν πουληθεί στην χώρα μας, είτε ως καινούργια είτε ως μεταχειρισμένα εισαγωγής.

Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η εισαγωγική εταιρεία Trident cars που εισάγει και  διανέμει τα αυτοκίνητα της μάρκας  και έχει βοηθήσει στην… εξάπλωση της Lotus στην Ελλάδα.

 
Η Lotus Elise με κύριο χαρακτηριστικό το χαμηλό βάρος και τις εκρηκτικές επιδόσεις...

Η Lotus Europa ήταν πιο.. άνετη σε σχέση με την Elise
Η Exige είναι αυτή που βάζει φωτιά στην άσφλατο με τις επιδόσεις της...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης