Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία συλλογή με 100 περίπου σπάνια κλασικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ της δεκαετίας του ’30 και του ’70 του περασμένου αιώνα, βρέθηκαν σε αχυρώνα στη Γαλλία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αξία τους ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια ευρώ καθώς η συλλογή περιλαμβάνει Ferrari 250 GT SWB California Spider του 1961 (παράχθηκε σε μόλις 37 μονάδες), Maserati Gran Sport A6G Frua, Bugatti 57 Ventoux κ.ά.

Η συλλογή περιλαμβανει μία Ferrari 250 GT SWB California Spider του 1961 και μία Maserati Gran Sport A6G Frua

Έπεσε έξω οικονομικά μαζί και η συλλογή…
Ο αχυρώνας ανήκε σε έναν Γάλλο ιδιοκτήτη μιας μεγάλης εταιρείας μεταφορών ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει το δικό του μουσείο με μηχανήματα πριν από τον πόλεμο αλλά και σπάνια αυτοκίνητα. Ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα… φρέναραν τα όνειρά του και έτσι παράτησε την ιδέα με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να βρεθούν στο αχυρώνα και να παραμείνουν εκεί για περισσότερα από 40 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 40 από αυτά  είναι σε πολύ κακή κατάσταση και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι σε θέση να πωληθούν ωστόσο, τα υπόλοιπα 60 θα δημοπρατηθούν κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η αξία τους υπολογίζεται από 12-15 εκατομμύρια ευρώ αν και σε μία δημοπρασία ποτέ δεν ξέρεις τι… λαβράκια μπορούν να βγουν!

Αυτοκίνητα που θα ήθελε κάθε συλλέκτης στη συλλογή του...

Πολλά από τα αυτοκίνητα βρέθηκαν σε άσχημη κατάσταση...
Πάνω από 40 χρόνια αυτά τα αυτοκίνητα ήταν παρατημένα...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης