Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» συνέταξε μια λίστα με τα εννέα πιο περίεργα αξεσουάρ αυτοκινήτων που διατίθενται σήμερα στην αγορά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, με την πληθώρα των των επιλογών που υπάρχουν σήμερα για πρόσθετα εξαρτήματα και λειτουργίες αυτοκινήτου, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατά την αναζήτησή τους μπορεί να μπερδευτούν και να μην ξέρουν τι τους χρειάζεται πραγματικά και τι μπορεί να αποτελέσει ένα περιττό έξοδο.

Το μόνο σίγουρο ωστόσο, κατά την εφημερίδα, είναι ότι στα βάθη της λίστας διακρίνονται κάποια αξεσουάρ τα οποία είτε εκπλήσσουν, είτε εντυπωσιάζουν, είτε προκαλούν… ένα ή περισσότερα μειδιάματα στους ενδιαφερόμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Μετρητής ενθουσιασμού

Πρώτος στη λίστα είναι ο Μετρητής και Αναλυτής Ενθουσιασμού κατά την οδήγηση (Driving Excitement Analyser) που παρέχεται στα Mini Cooper. Ο σκοπός της εν λόγω προσθήκης είναι να μετρά την χρήση των πετάλ που κάνει ο οδηγός και να διαπιστώσει κατά πόσο διασκεδάζει κατά τη διαδρομή του και αξιοποιεί τις δυνατότητες του αυτοκινήτου στο έπακρο.

2. Μαξιλάρια για τα λάστιχα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ashton Martin έχει προβλέψει για τους αγοραστές της τη διάθεση και πώληση μαξιλαριών για τα λάστιχα του αυτοκινήτου τους. Στην περίπτωση που ένας οδηγός επιλέξει να έχει το αυτοκίνητό του παρκαρισμένο στο γκαράζ για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα φτιαγμένα από αφρολέξ μαξιλάρια θα προστατεύσουν τα ελαστικά του αυτοκινήτου και θα φροντίσουν να διατηρηθεί το σχήμα και ο αέρας τους. Να σημειωθεί ότι η τιμή πώλησης είναι 595 βρετανικές λίρες (760 ευρώ περίπου).

3. Αυτοκόλλητα καλύμματα καθρεφτών

Αν ένας οδηγός Citroen επιθυμεί να δώσει μια διαφορετική «νότα» στους καθρέφτες του αυτοκινήτου του, τότε μπορεί να προμηθευτεί από την εταιρία ειδικά αυτοκόλλητα με διάφορα μοτίβα. Ένα από τα πιο διαδεδομένα σχέδια είναι αυτό της κυψέλης. Τα αυτοκόλλητα διατίθενται για τη σειρά DS. 

4. Σύστημα εμπρόσθιου φωτισμού LED

Ένα αξεσουάρ που αντικειμενικά έχει μια χρηστικότητα είναι τα νέα φανάρια φωτισμού LED τα οποία διατίθενται για τα Audi Matrix. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα «έξυπνο» μηχανισμό καθώς μπορεί να ανιχνεύσει διερχόμενα οχήματα ή και ποδήλατα και να χαμηλώσει την ένταση προκειμένου να μην επηρεάσει την πορεία άλλων οδηγών.  

5. Ο υαλοκαθαριστήρας της Porsche

Επόμενος στη λίστα είναι ο πίσω υαλοκαθαριστήρας της Porsche. Σύμφωνα με το άρθρο, οι περισσότεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων σπάνια περιλαμβάνουν τον πίσω υαλοκαθαριστήρια σε μοντέλα αυτοκινήτων που δεν είναι πεντάθυρα. Η Porsche ωστόσο περιλαμβάνει έναν για όλα τα μοντέλα της (με εξαίρεση τα κάμπριο). Μπορεί να χαλάει λίγο τον συνολικό σχεδιασμό του αυτοκινήτου, ωστόσο παρέχει σίγουρα βοήθεια στην ορατότητα.

6. Μηχανή καφέ

Τα ιταλικά αυτοκίνητα πάνε μαζί με τον… ιταλικό καφέ! Αυτή την αντίληψη φαίνεται πως έχει η Fiat, η οποία σε συνεργασία με τη Lavazza διαθέτει για τα αυτοκίνητά της μια ειδική μηχανή καφέ. Όπως σημειώνει, η χρήση της δεν ενδείκνυται κατά τη διάρκεια της οδήγησης. 

7. Θερμαινόμενος βραχίονας

Μετά το θερμαινόμενο κάθισμα και το θερμαινόμενο τιμόνι, ήταν επόμενο ένας κατασκευαστής να σκεφτεί να προσθέσει στο σαλόνι του αυτοκινήτου ένα θερμαινόμενο βραχίονα. Αυτός είναι η Mercedes-Benz.

8. Magic Ride Control

Το σύστημα της Mercedes με τίτλο «Magic Ride Control» αποτελεί ουσιαστικά ένα εργαλείο ανίχνευσης και αποφυγής υπερυψώσεων στον δρόμο. Ειδικότερα, όταν οι τροχοί του οχήματος πλησιάζουν ένα σαμαράκι, τότε το MRC ενεργοποιεί ένα σύστημα ανύψωσής τους. Ως αποτέλεσμα, η διέλευση από το σημείο γίνεται ομαλά χωρίς κραδασμούς. 

9. «Έναστρος» ουρανός

Το καλύτερο έμεινε για το τέλος: Πρόκειται για τον «έναστρο» ουρανό που μπορεί να εφαρμόσει στα μοντέλα της η Rolls-Royce. Ένα κύκλωμα αποτελούμενο από 1.340 φώτα Led δίνει την ψευδαίσθηση ενός γαλήνιου νυχτερινού ουρανού σε αυτοκίνητα με κλειστή οροφή, ακόμα και εάν έξω ο καιρός είναι άστατος.

Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης