του Νίκου Βιτσιλάκη

Εδώ και καιρό η Yamaha έχει εκφράσει την επιθυμία της για ηλεκτροκίνητα δίτροχα μαζικής παραγωγής, πρόσφατα όμως μας εξέπληξε με την πρόθεσή της κάποια από αυτά να διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Motoroid που βλέπετε στις φωτογραφίες δεν είναι ένα όχημα που θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά ένα 100% ηλεκτρικό concept της Yamaha που μπορεί και σκέφτεται από μόνο του τι πρέπει να κάνει για να επικοινωνεί με τον αναβάτη του και να εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του. Θα είναι παρόν στο Tokyo Motor Show, το οποίο ξεκινά σε τρεις μέρες (25 Οκτωβρίου) και σίγουρα θα συγκεντρώσει πάνω του βλέμματα απορίας, ενώ αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο κοινό.

Πιθανώς θα δώσει και ορισμένες ζωντανές παραστάσεις που θα δείχνουν στον κόσμο τι ακριβώς κάνει. Πρώιμες φήμες λένε ότι μπορεί και κινείται και από μόνο του! Λένε, επίσης, ότι μπορεί και αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του, καθώς και να ανταποκρίνεται στις σκέψεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  
​Ηλεκτρική και σκεπτόμενη συμβίωση αναβάτη και μοτοσυκλέτας; 

Το Motoroid, πάντως, απειλεί να βάλει στη σκιά της δημοσιότητας το πρωτότυπο Motobot που παρουσίασε πριν από δύο χρόνια η Yamaha, καθόσον μπορεί και σκέφτεται από μόνο του και χωρίς να έχει ανάγκη την αλληλεπίδραση με τον αναβάτη. Η ίδια η Yamaha το εντάσσει σε μια νέα κατασκευαστική φιλοσοφία της ονόματι Kando, που στα ιαπωνικά σημαίνει μεγάλη ευχαρίστηση. Προφανώς υπαινίσσεται όχι τόσο την οδηγική αλλά τη συνολική σχέση που αναπτύσσουν οι μοτοσυκλετιστές με τις δίτροχες συμβίες τους! Άρα, υποθέτουμε ότι θα μιλάει ο αναβάτης και η μοτοσυκλέτα του θα ανταποκρίνεται, με την τελευταία να τον προστατεύει από λανθασμένες εντολές και κινήσεις; Υπομονή λίγες μέρες και ενδεχομένως να μάθουμε περισσότερα.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης