Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGp

17ος Αγώνας, Sepang, Μαλαισία, 29 Οκτωβρίου 2017

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Ο καλός καιρός των κατατακτήριων δεν είχε θέση στη μέρα του αγώνα. Έτσι προηγήθηκε βροχή, τόση ώστε να ξαναμοιραστεί η τράπουλα και τίποτα να μην είναι δεδομένο, καθώς το νερό μαζευόταν στην πίστα κάνοντας τις μοτοσυκλέτες να πετάνε «σπρεϊ» και τα λάστιχα να είναι για ακόμα μία φορά ο μεγάλος γρίφος. Πάντως, αν και στις μικρότερες κατηγορίες οι τίτλοι έχουν κριθεί, στο MotoGp η αγωνία θα τελειώσει στη Valencia, στο φινάλε ενός απίστευτου πρωταθλήματος, που βρίσκει τον Andrea Dovizioso 21 βαθμούς πίσω από το Marc Marquez. Ας δούμε όμως τι έγινε:

Το .. «μυρμήγκι» του HRC, αν και ξεκινούσε από την 7η θέση, έκανε μια εκκίνηση πυροτέχνημα, πετάχτηκε μπροστά στρίβοντας πρώτος, αλλά με τόση φόρα που δεν θα συγχωρούσε κανένα λάθος στα φρένα, έτσι ευκαιρία βρήκαν Zarco και Lorenzo να πάρουν τα ηνία του αγώνα. Η συνέχεια αποτελούσε υλικό τεχνικής και τακτικής, με κάθε ομάδα να τρέχει στο παράλληλό της σύμπαν και μπροστά να φεύγει ο .. Zarco! Πίσω του ο Jorge Lorenzo, απρόσμενα καλός, ενώ τον ακολουθούσε ο Marquez μέχρι τον 5ο γύρο, όπου ο Andrea Dovizioso θα περνούσε τον περσινό πρωταθλητή, που έπλεε σε πελάγη τακτικής και οδηγικής ωριμότητας και με τον Pedrosa πίσω του να αποτελεί μια δικλείδα ασφαλείας. Στα μισά του αγώνα το πίσω μαλακό λάστιχο του Zarco θα ξεκινούσε τις ατασθαλίες, επιτρέποντας στους Lorenzo και Dovizioso να βγουν μπροστά, αφήνοντας τη συνομωσιολογία να οργιάσει, ειδικά μιας και στο κοντέρ της Ducati  του ισπανού μπορεί πλέον να εμφανίζεται «οδηγία» από την ομάδα με τη μορφή γραπτού μηνύματος. Και το μήνυμα αυτό άργησε, αλλά ήρθε, προτείνοντας στο Jorge την «8η χαρτογράφηση» (mapping 8), ενδεχομένως προτρέποντας τον ισπανό να αφήσει τον ιταλό teammate του να περάσει μπροστά. Τελικά αυτό συνέβη, όχι επειδή ο Lorenzo νίκησε απόλυτα τον εγωισμό του, αλλά λόγω παρολίγο πτώσης, που άνοιξε το δρόμο στο Dovizioso για μια από τις πλέον σημαντικές νίκες της καριέρας του, αφήνοντας πίσω στη 2η θέση τον Jorge Lorenzo και 3ο τον Johann Zarco, που για ακόμα μία φορά «έβαλε τα γυαλιά» στις εργοστασιακές Yamaha.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην 4η θέση, με τη λογική να πρυτανεύει έναντι του συναισθήματος, τερμάτισε ο Marc Marquez, ο οποίος με προβάδισμα 21 βαθμών θα πάει στη Valencia ξέροντας ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Πίσω του σταθερός, μακρόθεν πορευόμενος ο Dani Pedrosa κράτησε πίσω του στην 6η θέση τον Danilo Petrucci, που αν και ξεκίνησε από τις πίσω θέσεις αναρριχήθηκε, αργά αλλά σταθερά. Ο Valentino Rossi, αν και εκκινούσε 4ος έχασε θέσεις με το καλημέρα, πέφτοντας στην 11η θέση με καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μετά από αρκετό κόπο την 7η θέση.

Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Miller, Viniales και (Pol) Espargaro, ενώ μέχρι την 18η θέση ακολούθησαν οι Smith, Redding, Barbera, Crutchlow, Van der Mark (ναι, ο παραλίγο «αντικαταστάτης» του Rossi), Iannone και Rabat. Μετά από προστριβές με την άσφαλτο της πίστας, δεν τελείωσαν τον αγώνα τους οι Lowes, Abraham, Baz και Rins.   

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα αποτέλεσματα εδώ.

Στις 12 Νοεμβρίου αναμένεται να κορυφωθεί η αγωνία όλης της σεζόν από τις κατατακτήριες κιόλας, μιας και στην πίστα του Ricardo Tormo η προσπέραση είναι δυσκόλη υπόθεση και οι θέσεις στο grid θα είναι παραπάνω από καθοριστικές!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης