Του Νίκου Βιτσιλάκη

  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Όλοι θυμόμαστε την απίστευτη ταινία «The World’s Fastest Indian» (Ο Άνθρωπος των Ρεκόρ) με πρωταγωνιστή τον ένα και μοναδικό Αnthony Hopkins.

Ένα συγκλονιστικό φιλμ που έφερε στην
Ένα μοναδικό ρεκόρ ταχύτητας αναβιώνει στην 50στη του επέτειο και ξυπνά μνήμες…επιφάνεια το πάθος ενός ανθρώπου για την κορυφή, του Νεοζηλανδού μηχανικού Burt Munro, που ταξίδεψε μέχρι την περιοχή Bonneville Salt Flats των ΗΠΑ και πάνω στη σέλα μιας Indian Scout του… 1920 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και το ρεκόρ του θρύλο.

Με ταχύτητα σχεδόν 300 χλμ/ώρα πέρασε στην ιστορία όσο λίγοι στον κόσμο της ταχύτητας, πετυχαίνοντας ένα μοναδικό ρεκόρ στην κατηγορία μοτοσυκλετών κάτω των 1.000 κ.εκ., που δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα! Και που ακόμα κι αν ξεπεραστεί, σίγουρα δεν θα είναι ίδιας σημασίας, καθόσον δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα ρεκόρ που επιτεύχθηκε από έναν αναβάτη 68 ετών πάνω σε μια μοτοσυκλέτα 47 ετών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Antony Hopkins θα είναι εκεί την Κυριακή 13 Αυγούστου και πολύ θα θέλαμε να τον μιμηθούμε!

 
Η αναβίωση
Ο Lee Munro, εγγονός του θρυλικού Burt και αναβάτης αγώνων ταχύτητας, αποφάσισε να αναβιώσει το όλο γεγονός και για το λόγο αυτό επέλεξε μια σημερινή Indian Scout, που ειδικά διαμορφωμένη σε Ο Lee Munro θα τιμήσει στις 13 Αυγούστου την προσπάθεια του «παππού»Streamliner (με ολόσωμο φέρινγκ) θα τιμήσει την προσπάθεια του «παππού». Στην ίδια περιοχή της Utah, εκεί στις αφιλόξενες αποξηραμένες λίμνες που έχουν γίνει τόπος δημιουργίας μοναδικών ρεκόρ από το 1912 μέχρι σήμερα, έχει κλειστεί το ραντεβού του διάδοχου με την ιστορία.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου, ο Lee δεν θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ του παππού του, θέλει απλά να στείλει ένα μήνυμα με πολλαπλές έννοιες στους μοτοσυκλετιστές όλου του πλανήτη. Ένα μήνυμα γεμάτο δύναμη και αισιοδοξία, αλλά και πάθος για τη διαρκή προσπάθεια για το καλύτερο. Παράλληλα, να δοκιμάσει τα δικά του όρια και να χαρίσει στην Indian Motorcycle το δικό της σύγχρονο ρεκόρ.

 

Δείτε παρακάτω ένα καταπληκτικό φιλμάκι που ετοίμασε η Indian Motorcycle και με τίτλο The Spirit of Munro


Παρακάτω μπορείτε να θυμηθείτε την ταινία που πρωταγωνίστησε ο Anthony Hopkins το 2005 και που είχε σαν θέμα την προσπάθεια του 68χρονου Burt Munro

 

Ο Lee Munro είναι ένας καταξιωμένος αναβάτης αγώνων μοτοσυκλέτας με πολλούς τίτλους στη Νέα Ζηλανδία
Η ειδικά προετοιμασμένη Indian Scout κάνει τις πρώτες της δοκιμές στις θρυλικές λίμνες

Η όλη προσπάθεια έχει τη στήριξη της Indian Motorcycle, που έχει αναλάβει την εξέλιξη και κατασκευή της Scout Streamliner

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης