Τραγικά φαίνεται πως είναι τα πράγματα στην αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων καθώς κάποιοι επιτήδειοι έμποροι καταφέρnoυν δυσφημούν έναν ολόκληρο κλάδο.
Δυστυχώς σε αυτό το Κράτος οι… πονηροί είναι αρκετοί και κανείς δεν κάνει κάτι
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Ανδρή από το movenews.gr, έφτασε στα χέρια του καταγγελία που αφορά ανυποψίαστο καταναλωτή ο οποίος απέκτησε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από έμπορο στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο συγκεκριμένος επιτήδειος έμπορος διαφημίζει τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητά του ότι είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα με… γυρισμένα χιλιόμετρα κατηγορώντας μάλιστα και συνάδερφό του που φημίζεται γι’ αυτές τις παρανομίες.  Διαβάστε παρακάτω αυτούσιο το δημοσίευμα και θα καταλάβετε τι συνέβη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας μέσος οδηγός καλύπτει το χρόνο 12.000-15.000 χλμ. Κάντε την πράξη και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα για το πόσα χλμ. μπορεί να έχει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Εκτός βέβαια και να υπάρχουν αποδείξεις για το αντίθετο...

«Ωστόσο φαίνεται πως η τύχη δεν του χαμογέλασε (σ.σ. του εμπόρου) στην περίπτωση ανυποψίαστου καταναλωτή ο οποίος ανακάλυψε σε ένα φανάρι πως το όχημα που είχε αποκτήσει πριν λίγους μήνες είχε κάνει πολλές φορές το γύρο της Ελλάδας. Ειδικότερα ο κ. Ν.Β. είχε αποκτήσει από κάποιον έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο Χαλάνδρι ένα εγχώριο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έναντι 9.200 ευρώ το οποίο απέκτησε μετρητοίς ώστε να μειωθεί η τιμή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έμπορος που πουλούσε το συγκεκριμένο όχημα προσπάθησε με κάθε τρόπο να πείσει τον ανυποψίαστο καταναλωτή πως το αυτοκίνητο είναι εγχώριο, δηλαδή έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά ως καινούριο στην Ελλάδα και δεν είναι εισαγόμενο μεταχειρισμένο με γυρισμένα χιλιόμετρα όπως τα οχήματα που πουλά ο Έμπορος των Βορείων Προαστίων. Ο καταναλωτής πείστηκε και απέκτησε το σχεδόν… καινούριο Opel Astra με μόλις 52.000 χλμ. στο κοντέρ του έναντι αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Μετά από λίγους μήνες και ενώ ήταν σταματημένος σε κάποιο φανάρι ένας κύριος από δίπλα του φώναξε πως είναι πολύ ωραίο το όχημά του αποκαλύπτοντάς του ότι εκείνος ήταν ο πρώτος χρήστης του οχήματος καθώς το είχε προμηθευτεί η εταιρεία όπου εργάζεται ως εταιρικό από κάποια εταιρεία χρονομίσθωσης.


Τα ψηφιακά κοντέρ αλλάζουν πολύ εύκολα...

Στη συνέχεια και αφού είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους σε κάποιο πλησιέστερο στενό ο προηγούμενος κάτοχος διαπίστωσε πως το κοντέρ του πρώην εταιρικού του οχήματος ανέγραφε μόλις 52.000 χλμ. και τον ρώτησε αν έχει αλλάξει όργανα. Ο ανυποψίαστος καταναλωτής αποκρίθηκε βέβαια πως δεν έχει αλλάξει όργανα και τότε ο προηγούμενος χρήστης του οχήματος του αποκάλυψε πως το αυτοκίνητο όταν το είχε εκείνος είχε γυρίσει άπειρες φορές ολόκληρη την Ελλάδα!

Μάλιστα του τόνισε πως όταν παρέδωσε το όχημα στην εταιρεία χρονομίθωσης το κοντέρ του ανέγραφε 226.000 χλμ. και δεν ήταν σίγουρος πως η εταιρεία χρονομίσθωσης το πούλησε αμέσως! Με λίγα λόγια ο ανυποψίαστος καταναλωτής είχε αποκτήσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο που είχε διανύσει 174.000 επιπλέον χιλιόμετρα από αυτά που ανέγραφε το κοντέρ του έχοντας πληρώσει μια… περιουσία!

Την επόμενη ημέρα επικοινώνησε με τον έμπορο στο Χαλάνδρι απ’ όπου είχε αποκτήσει το αυτοκίνητο λέγοντάς του ότι συνάντησε τυχαία τον προηγούμενο χρήστη του οχήματος και του αποκάλυψε τα πραγματικά χιλιόμετρα που είχε διανύσει το όχημα. Ο επιτήδειος έμπορος με απίστευτη ψυχραιμία αποκρίθηκε πως και εκείνος είχε πέσει θύμα απάτης και πως δεν έχει γυρίσει τα χιλιόμετρα.

Όταν ο καταναλωτής του ζήτησε τα βιβλία των service και το τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου από την εταιρεία χρονομίσθωσης απλά διακόπηκε κάθε επικοινωνία που είχαν».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης