Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης


Το 2014 η Lamborghini παρουσίασε την Huracan. Ένα νέο μοντέλο που αντικαθιστούσε την  Στην Ελλάδα η Lamborghini Huracan Spyder σχεδόν αγγίζει τα 400.000 ευρώ…επιτυχημένη και με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μάρκας, την Gallardo. Δεν πέρασε πολύ καιρός για να συνειδητοποιήσουν και οι πλέον αισιόδοξοι της ιταλικής φίρμας πως η Huracan θα αποτελούσε μοναδικό πόλο έλξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κοινώς έγινε… χαμός καθώς η ζήτηση του μοντέλου ήταν (και παραμένει) τόσο μεγάλη που η παράγωγη δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες των φίλων της Lamborghini. Δύο χρόνια μετά και η Huracan πραγματοποιεί την… καλοκαιρινή της εμφάνιση. Πρόκειται για την έκδοση Spyder που λανσάρεται σε εντυπωσιακό μπλε χρώμα που παραδόξως της… πάει και θυμίζει κάτι από την θρυλική Bugatti.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από αυτή την κουκούλα και με φόντο έναν... κινητήρα Lamborghini βρίσκεται μία εντυπωσιακή Huracan Spyder

Ήρθε…
Πριν καλά καλά αρχίσουν οι παραδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η ελληνική εισαγωγική εταιρεία Trident Cars την έφερε στην Ελλάδα. Φυσικά δεν… ξέφυγε από το zougla.gr που την απαθανάτισε μέσα από το Όταν η τελική ταχύτητα με ένα cabrio αγγίζει τα 324 χλμ./ώρα τα λόγια είναι περιττά… φακό του Νίκου Χριστοφάκη.

Όπως θα δείτε η μπλε Huracan Spyder δεν είναι ένα απλό Lamborghini αλλά ίσως το πιο… sexy Lamborghini που φτιάχτηκε ποτέ. Οι σχεδιαστικές της γραμμές είναι μοναδικές και εντυπωσιάζουν ακόμα περισσότερο όταν ανοίγει η υφασμάτινη οροφή. εκεί καταλαβαίνεις τη δουλειά που έχει γίνει στο εργοστάσιο από τους σχεδιαστές που πραγματικά έχουν διαπρέψει. Να σημειώσουμε πως η οροφή ανοίγει ή κλείνει και εν κινήσει ακόμα και όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται στο δρόμο με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα.

Η εικόνα αυτή μιλά από μόνη της... Φανταστείτε να μπορούσε να υπήρχε και ήχος!!!

Κινητήρας… φωτιά
Εσωτερικά δεν υπάρχουν αλλαγές συγκριτικά με την κλειστή έκδοση. Η μοναδική επικεντρώνεται στην προσθήκη κουμπιών που έχουν να κάνουν με την οροφή. Εξωτερικά αλλαγές υπάρχουν στην σχεδίαση του πίσω μέρους προκειμένου να μπορεί να φιλοξενηθεί την οροφή ενώ η έλλειψη της οπτικής επαφής με τον θηριώδη κινητήρα είναι αισθητή…

Η Lamborghini Huracn Spyder εφοδιάζεται με ένα V10 μηχανικό σύνολο 5.204 κ.εκ. που αποδίδει 610 ίππους και παράγει 560 Nm ροπής. Μοναδικές οι επιδόσεις της καθώς το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3.4 δευτερόλεπτα, το 0-200 σε 10.2 δευτερόλεπτα  ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 324 χλμ./ώρα. Συγκριτικά με την κλειστή έκδοση οι διαφορές στις επιδόσεις είναι μικρές (0-100 σε 3.2 και τελική 325 χλμ./ώρα).

Το αυτοκίνητο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα! Τα μάτια σας 14....

Που θα το δείτε….
Το αυτοκίνητο που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες βρίσκεται ήδη στην κεντρική αντιπροσωπεία της Lamborghini στην Ελλάδα που εδρεύει στην Κηφισιά. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 210 6204802.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Lamborghini Huracan Spyder πατήστε
ΕΔΩ

Αυτή η Lamborghini θα μας τρελάνει...
Είτε με κλειστή είτε με ανοιχτή οροφή η ομορφιά δεν αλλάζει...
Αυτοκίνητο που πωλείται... ΔΕΝ είναι πρωτότυπο!

Lamborghini...
Σχεδιαστικές γραμμές σκέτη... κόλαση
Η πίσω όψη...
Το λογότυπο της Lamborghini ραμμένο στα καθίσματα...
Αν έχεις το κλειδί είσαι έτοιμος για όλα...
Cockpit... αυτοκινήτου. Για την ακρίβεια καθαρόαιμου super car!
Γιατί και ο συνοδηγός πρέπει να βλέπει το λογότυπο μπροστά του!

Σηκώνεις το κόκκινο προστατευτικό πατάς το κουμπί 'START STOP' και ο ταύρος είναι έτοιμος να χιμήξει...
Παντού κουμπιά... Στην οθόνη πάνω από αυτά, όταν δεν εμφανίζεται το σήμα της 'Lambo' εμφανίζονται πληροφορίες για το αυτοκίνητο (πίεση - θερμοκρασία λαδιού και μπαταρία)
Η εντυπωσιακή ψηφιακή οθόνη που αλλάζει σχεδίαση ανάλογα με τα γούστα του οδηγού. Διακρίνονται τα μεγάλα paddles για αλλαγές ταχυτήτων στο 7άρι αυτόματο κιβώτιο...
Ο κωδικός μαρτυρά τα 610 άλογα και την κίνηση στους 4 τροχούς...
Λογικές οι διαστάσεις των φρένων σε ένα τέτοιο super car...
Ο... ταύρος στην αντιπροσωπεία της Lamborghini στην Ελλάδα με φόντο έναν κινητήρα Lamborghini και έναν πίνακα της ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη...
Το συγκεκριμένο χρώμα που λανσάρει η Lamborghini θυμιζει έντονα το μπλε της Bugatti..

 Μαζί με τον πρόεδρο της Trident Cars (εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Lamborghini) Γιώργο Λυμπεράκη ο οποίος μας έδωσε τη δυνατότητα να φωτογραφήσουμε τη ολοκαίνουργια Huracan Spyder...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης