Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα muscle cars έχουν αρχίσει να μπαίνουν σιγά σιγά στη ζωή μας και αυτό το καταλαβαίνουμε βλέποντας την τελευταία γενιά της Ford Mustang να κυκλοφορεί ακόμα και στους ελληνικούς δρόμους. Η Ford Mustang άνοιξε το δρόμο της Ευρώπης. Σειρά έχει η Chevrolet Mustang… Μήπως να περιμενουμε και το Dodge Challenger; Αυτή είναι η λεγόμενη ευρωπαϊκή Mustang και η επιτυχία της φαίνεται από την ζήτηση που έχει ακόμα και στην χώρα μας. Σημαντικό στοιχεία της επιτυχίας είναι ο μικρός κινητήρας για ένα τέτοιο μοντέλο (2.3 λίτρων) που έδειξε να ανοίγει την όρεξη των οδηγών.

Πέρα όμως από την Ford Mustang, το αντίπαλο δέος που ακούει στο όνομα Chevrolet Camaro ετοιμάζεται με τη σειρά της να πραγματοποιήσει ένα νέο ευρωπαϊκό ντεμπούτο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Chevrolet σταμάτησε να δραστηριοποιείται με τα «καθημερινά» μοντέλα στην Ευρώπη (κάτι που αποφασίστηκε από την «μαμά» General Motors), όχι όμως για τα Camaro και Corvette.

Μπορείτε να φανταστείτε Camaro με κινητήρα 2.0 λίτρων και τιμή κάτω απο τα 40.000 ευρώ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίλιτρο με 275 ίππους turbo…
Σε συγκεκριμένες χώρες τα δύο αυτά σπορ αυτοκίνητα συνεχίζουν να πωλούνται και όπως φαίνεται στην περίπτωση της Camaro η ζήτηση θα είναι ιδιαίτερα υψηλή τους επόμενους  μήνες, τόσο λόγω νέας γενιάς όσο και την προσθήκης μίας νέας έκδοσης. Όπως έχει ανακοινώσει η αμερικάνικη φίρμα, Μικρό, πισωκίνητο αλλά με εντυπωσιακές επιδόσεις… το δικό της muscle car θα κυκλοφορήσει και με κινητήρα 2.0 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει με την βοήθεια turbo 275 ίππους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα νούμερα των επιδόσεων, καθώς σύμφωνα με την μάρκα, το 0-100 θα επιτυγχάνεται σε 5.4 δευτερόλεπτα με χειροκίνητο κιβώτιο, ενώ το 400άρι θα καλύπτεται σε 14 δευτερόλεπτα.

Σε λίγους μήνες στην Ελλάδα!
Την έκδοση αυτή ενδέχεται να τη δούμε και στην ελληνική αγορά μετά το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, γίνονται προσπάθειες προκειμένου το θρυλικό muscle car να εισαχθεί στη χώρα μας με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων, καθώς έχει αποδειχτεί πως υπάρχει κοινό ακόμα και με αυτά τα… κυβικά. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η τιμή της που ίσως κυμανθεί σε χαμηλά για την κατηγορία επίπεδα προκαλώντας… αναστάτωση στο αγοραστικό κοινό. Φήμες κάνουν λόγο για τιμή αρκετά κάτω από τα 40.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε πως η Chevrolet Camaro εφοδιάζεται επίσης με άλλα δύο μηχανικά σύνολα, 3.6 και 6.2 λίτρων με 335 και 455 ίππους αντίστοιχα…

Βγάζι μάτι η Chevrolet Camaro...
To εσωτερικό της Chevrolet Camaro...
Στην κεντρική κενσόλα δεσπόζει η οθόνης αφής...
Ο πίνακας οργάνων...
Με το εξάρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων οι επιδόσεις είναι καλύτερες...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης