Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τετάρτη ξημερώματα 8 Νοεμβρίου και στις εγκαταστάσεις της Nissan στον Ασπρόπυργο περιμένουμε To πρώτο LEAF ήρθε στην Ελλάδα πάνω σε τρέιλερ και το… υποδεχτήκαμε τα ξημερώματα για να το δείτε πρώτοι να έρθει το ηλεκτρικό Nissan LEAF τελευταίας γενιάς. Οι πληροφορίες που έχουμε ότι θα έρθει στην Ελλάδα πάνω σε τρέιλερ από το εξωτερικό είναι αληθείς, καθώς το ιαπωνικό μοντέλο αναμένεται να κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας το χρονικό διάστημα 11-19 Νοεμβρίου.

Περιμένουμε με τις… ώρες και ξαφνικά κάνει την εμφάνισή του ένα μαύρο Nissan LEAF. Το αυτοκίνητο ξεφορτώνεται και φυσικά δεν χάνουμε την ευκαιρία να το επεξεργαστούμε για να σας το δείξουμε, προκειμένου να είστε αυτοί που θα πάρουν μια γερή… γεύση από το πρώτο και μοναδικό LEAF που έχει έρθει στη χώρα μας.

Δείτε το video με το πρώτο Nissan LEAF τελευταίας γενιάς που ήρθε στην Ελλάδα



Εξελιγμένο και με χώρους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ιαπωνικό μοντέλο έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο εξελιγμένα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς ενσωματώνει καινοτομίες και στοιχεία που μας δείχνουν ότι το μέλλον δεν έρχεται, αλλά… ήρθε και Άνετα φιλοξενεί  πέντε ενήλικες και τις αποσκευές τους!πρέπει να αρχίσουμε να το ζούμε.

Οπτικά μοιάζει να είναι ένα απλό αυτοκίνητο, όμως τα δεδομένα αλλάζουν όταν καθίσεις στη θέση του οδηγού και κοιτάξεις γύρω σου, οπότε και διαπιστώνεις με τι έχεις να κάνεις. Από χώρους, το μήκους 4,48 μέτρων LEAF μπορεί να φιλοξενήσει στο σαλόνι έως πέντε ενήλικες επιβάτες, με τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 850 λίτρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 150 ίππους, παράγει 320 Nm ροπής και προσφέρει μέγιστη τελική ταχύτητα 144 χλμ./ώρα.

Για να φορτίσει το Nissan LEAF απλά το βάζεις στην πρίζα

Φορτίζει 80% σε 40 λεπτά

Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο από τον Μάιο του 2018 με τιμή κοντά στα 30.000 ευρώΓια να φορτίσουν οι μπαταρίες από οικιακό δίκτυο με παροχή 3 kW απαιτούνται 16 ώρες, ενώ με παροχή 6 kW 8 ώρες. Με τη χρήση ταχυφορτιστή, φορτίζουν σε ποσοστό 80% σε 40 λεπτά, ενώ αξίζει να αναφέρουμε την αυτονομία του οχήματος που αγγίζει τα 378 χιλιόμετρα, νούμερο ιδιαίτερα υψηλό για ηλεκτρικό αυτοκίνητο.  

Προς το παρόν είχαμε την ευκαιρία να το δούμε επί ελληνικού εδάφους έστω και για λίγο. Αναμένουμε να το οδηγήσουμε (όταν έρθει στη χώρα μας και θα ξεκινήσει να πωλείται) για να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα που θα αφορούν στη χρήση του σε καθημερινές συνθήκες.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τελευταίας γενιάς Nissan LEAF πατήστε
ΕΔΩ

 

Το συγκεκριμένο μαύρο Nissan LEAF ήρθε στην Ελλάδα τα ξημερώματα και φυσικά δεν κατάφερε να μας... ξεφύγει!

Το ιαπωνικό μοντέλο βγάζει... μηδενικούς ρύπους!!!
Ο πίνακας οργάνων
Το κουμπί 'Pilot' μαρτυρά την ικανότητα του οχήματος να κινηθεί μόνο του (αυτόνομη οδήγηση)
Από εδώ φορτίζεις και μπορείς να καλύψεις απόσταση μέχρι 378 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα
Ιδιαίτερη η σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης