Του Λουκά Παπαλάμπρου

Κίνηση στους εμπρός τροχούς, διαφορετική σχεδιαστική φιλοσοφία, υψηλή ποιότητα κατασκευής, τεχνολογίες ανωτάτου επιπέδου, αποδοτικοί κινητήρες και ακόμη καλύτερη οδική συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλάζει εικόνα

Η νέα 1 Series αποκαλύφθηκε επίσημα, με τη βαυαρική φίρμα να δίνει στη δημοσιότητα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου. Σε σχέση με την τωρινή γενιά, η καινούργια έχει μικρότερο μήκος κατά 5 χλστ. (4.319 χλστ.), μεγαλύτερο πλάτος κατά 34 χλστ. (1.799 χλστ.) και αυξημένο ύψος κατά 13 χλστ. (1.434 χλστ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα της Σειράς 1 είναι διαφορετική σε σχέση με τους προκατόχους της, με την BMW να ακολουθεί τα σχεδιαστικά βήματα της Mercedes και της A-Class.

Το αμάξωμα και ειδικά το εμπρός τμήμα είναι τελείως διαφορετικό, με το πίσω να δείχνει πιο φαρδύ και μυώδες, προσδίδοντας σπορτίφ προφίλ στον «άσο».

Φυσικά, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πάτωμα του οχήματος. Η εταιρεία επέλεξε να βασιστεί στην πλατφόρμα FAAR, με την κίνηση να μεταφέρεται – για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου – στους εμπρός τροχούς, γεγονός που σύμφωνα με την BMW βελτιώνει τη στρεπτική ακαμψία, αυξάνει την ευρυχωρία στην καμπίνα και μειώνει σημαντικά το κόστος παραγωγής.

Premium σαλόνι

Στο εσωτερικό, οι Γερμανοί επέλεξαν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα κατασκευής και να το εμπλουτίσουν με κάθε λογής καλούδι. Η καμπίνα του αυτοκινήτου είναι πραγματικά εντυπωσιακή τόσο από πλευράς αισθητικής όσο και τεχνολογιών.

Η βασική έκδοση φέρει οθόνη 8,8 ιντσών και οι πλουσιότερες δύο οθόνες 10,25 ιντσών με ψηφιακό πίνακα οργάνων και head-up display 9,2΄΄. Επίσης, για πρώτη φορά τοποθετήθηκε πανοραμική γυάλινη οροφή, ενώ δεν λείπει το προηγμένο ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond. 

Παρά το μειωμένο μήκος του αμαξώματος, οι επιβάτες έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι τους. Το πορτμπαγκάζ είναι πλέον πιο πλατύ και έχει χωρητικότητα 380 λίτρων, με την πίσω πόρτα να προσφέρεται και ως ηλεκτρική.

Από τα 1.500 κ.εκ.

Όσον αφορά στους κινητήρες, συναντάμε τόσο σύνολα βενζίνης όσο και diesel, όλα προδιαγραφών Euro 6d-TEMP. Στη βάση της γκάμας είναι η έκδοση 116d με τον τρικύλινδρο 1.5 λίτρου των 116 ίππων και 270 Nm ροπής. Ακολουθεί η 118i με τον 1.500άρη απόδοσης 140 ίππων και 220 Nm ροπής, η δίλιτρη 118d με τους 150 ίππους, η 120d xDrive των 190 ίππων και η M135i xDrive με τους 306 ίππους και τα 450 Nm ροπής.

Οι βασικές εκδόσεις συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο Steptronic επτά σχέσεων και οι μεγαλύτερες με το 8άρι Steptronic.

Η ανάρτηση M Sport με τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ (Variable Damper Control) είναι στα έξτρα, σε αντίθεση με την τεχνολογία BMW Performance Control (κατανομή ροπής), η οποία διατίθεται στάνταρ.

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης