Του Λουκά Παπαλάμπρου

«Ο βασιλιάς επέστρεψε, ισχυρότερος από ποτέ». Με αυτήν την έκφραση, η Chevrolet αποκάλυψε επίσημα τη νέα Corvette ZR1, την ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση του εμβληματικού μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αμερικανικό sportcar έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση του Ντουμπάι, η οποία άνοιξε τις πύλες της πριν από λίγες ώρες. Πρόκειται για την καλύτερη Corvette που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ένα τετράτροχο παραγωγής με αγωνιστικά γονίδια.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τροφοδοτείται από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 6.2 TL5 κινητήρα απόδοσης 755 ίππων στις 6.300 σ.α.λ. και 922 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ. Το μηχανικό σύνολο που προέρχεται από τη Z06 έχει βελτιωθεί σε όλα τα σημεία και φέρει διπλό σύστημα ψεκασμού. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 7 σχέσεων ή αυτόματο 8άρι, με τις επιδόσεις να είναι εκπληκτικές. Η αμερικανική εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ακριβή νούμερα, αλλά, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα.

Η νέα γενιά της κορυφαίας έκδοσης της Corvette διατηρεί τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία, έχοντας  καλύτερη αεροδυναμική και χαμηλότερο βάρος, χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων. Το στήσιμο της ZR1 είναι «πιστάδικο», φέροντας ενεργά βοηθήματα, κεραμικά δισκόφρενα, ευμεγέθεις αεραγωγούς, ζάντες ελαφρού κράματος, σταθερή πίσω πτέρυγα και σπορ ανάρτηση.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο πακέτων (Low Wing και High Wing). Το πρώτο δίνει έμφαση στην τελική ταχύτητα και το δεύτερο σε χρόνους στην πίστα, παράγοντας 430 κιλά κάθετης δύναμης. Επίσης, δεν λείπει το αισθητικό πακέτο «Sebring Orange Design», με την έντονη πορτοκαλί απόχρωση σε εξωτερικό αμάξωμα και εσωτερικό.

Η καμπίνα είναι χάρμα ιδέσθαι, με τα μπάκετ καθίσματα, τις δερμάτινες επενδύσεις, τις χειροποίητες ραφές και τα διακοσμητικά από ανθρακονήματα και βουρτσισμένο αλουμίνιο να κλέβουν τις εντυπώσεις. Όσο για το λανσάρισμα στην αγορά, υπολογίζεται την άνοιξη του 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης