Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Πάμπλουτοι επιχειρηματίες ανά την υφήλιο, πρίγκιπες και βασιλιάδες από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ασιάτες που δεν φείδονται χρημάτων, βρήκαν το επόμενο αυτοκίνητό τους. Φυσικά, δεν θα το οδηγούν οι ίδιοι αλλά οι σοφέρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τη νέα γενιά της Mercedes-Maybach S-Class, μια από τις πιο καλοπουλημένες λιμουζίνες στον κόσμο. Το αυτοκίνητο προσφέρει μοναδικά επίπεδα πολυτέλειας, είναι κατά 18 εκατοστά μεγαλύτερο από την απλή S-Class και μπορεί να εξατομικευτεί σύμφωνα με τα γούστα των απαιτητικών πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήκος της Maybach S-Class φθάνει τα 5,469 μέτρα, το πλάτος είναι στα 1,921 χλστ. και το ύψος στα 1,510 χλστ. Φέρει φαρδύτερες πίσω πόρτες που ανοίγουν ηλεκτρικά και μια εντυπωσιακή μάσκα. Προσφέρεται στα πακέτα «Executive Seats» και «Chauffeur», με τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων να απολαμβάνουν ανέσεις VIP.

Τα καθίσματα είναι αεροπορικού τύπου first class. Ρυθμίζονται ηλεκτρικά σε κάθε θέση, φέρουν υποπόδια και πτυσσόμενα υποβραχιόνια, ακόμη και μαξιλάρια. Φυσικά δεν λείπει το μπαρ με τις θήκες για την σαμπάνια και τα κρυστάλλινα ποτήρια.

Στον εξοπλισμό της γερμανικής limo περιλαμβάνεται κάθε ηλεκτρονικά καλούδι. Πέντε ψηφιακές οθόνες παρέχουν πλήρη πρόσβαση στο διαδίκτυο, με τις λειτουργίες να ελέγχονται είτε με την αφή είτε με φωνητικό έλεγχο. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός αλλάζει ανάλογα τη διάθεση των επιβατών, ενώ για την ασφάλεια τους υπάρχουν 18 αερόσακοι!

Αερανάρτηση, τετρακίνηση, τετραδιεύθυνση, E-Active Body Control, ραντάρ και αισθητήρες, εξασφαλίζουν άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις σε κάθε οδόστρωμα. Παρά τον όγκο του αμαξώματος, το αυτοκίνητο έχει κύκλο στροφής 11,2 μέτρα για ευέλικτες μετακινήσεις μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Τροφοδοτείται από τους ισχυρότερους κινητήρες της Mercedes, όπως τον V8 4.0 biturbo των 496 ίππων με mild hybrid σύστημα, τον V12 6.0 biturbo με τους 621 ίππους και την plug-in hybrid έκδοση απόδοσης 503 ίππων. Τα μηχανικά σύνολά συνδυάζονται με τα αυτόματο 9G-TRONIC κιβώτιο.

Οι παραδόσεις σε επιλεγμένες αγορές θα ξεκινήσουν στα τέλη του έτους, με την πλήρη διάθεση της Mercedes-Maybach S-Class να ξεκινά την άνοιξη του 2021.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης