Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Φρεσκαρισμένο αισθητικά, με πιο επιθετική εμφάνιση, καλύτερα υλικά στην καμπίνα, πλουσιότερο εξοπλισμό και ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά στον δρόμο, το ιαπωνικό hot hatchback συνεχίζει την εμπορική του πορεία στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Civic Type R φέρει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και ελαφρώς μεγαλύτερη κεντρική εισαγωγή αέρα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα. Ο διαχύτης έχει πλέον κόκκινες λεπτομέρειες, τα φώτα είναι τεχνολογίας LED, ενώ καινούργιο είναι το μπλε χρώμα «Boost Blue» του αμαξώματος. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές εντοπίζονται στο τιμόνι με επένδυση Alcantara, στον μοχλό ταχυτήτων και στις επενδύσεις των καθισμάτων και των θυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναβαθμισμένο είναι το σύστημα πέδησης, περιλαμβάνοντας μεγαλύτερες δαγκάνες και τακάκια πιο ανθεκτικά στις υψηλές θερμοκρασίες. Η ανάρτηση επαναρυθμίστηκε και ο ήχος της εξάτμισης έγινε πιο μπάσος, ενώ στο πακέτο εξοπλισμού προστέθηκε το «Honda Sensing», το οποίο περιλαμβάνει πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού.

Κάτω από το καπό εξακολουθεί να βρίσκεται ο δίλιτρος turbo κινητήρας των 320 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό εξάρι κιβώτιο και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών εκδόσεων. Η απλή κοστίζει 51.500 ευρώ, ενώ οι νέες Sport Line και GT στοιχίζουν 55.500 ευρώ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης