Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το υψηλών επιδόσεων SUV της ισπανικής φίρμας βρίσκεται ήδη στη χώρα μας, με την ελληνική εισαγωγική εταιρεία να ανακοινώνει τις τιμές και τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, το Cupra Formentor προσφέρεται στην έκδοση με τον δίλιτρο κινητήρα των 310 ίππων, το κιβώτιο DSG και το σύστημα τετρακίνησης. Οι υπόλοιπες εκδόσεις, όπως η βασική 1.5 TSI και η e-Hybrid θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Η τιμή για το Formentor  2.0 TSI 310 HP DSG 4DRIVE Launch Edition 1 ορίστηκε στα 45.900 ευρώ και το Launch Edition 2 στα 49.900 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, τα αυτοκίνητα εκτίθενται σε επιλεγμένους αντιπροσώπους, όπως:

Στην Αθήνα:
– ΒΕΛΜΑΡ, Μεγάλου Αλεξάνδρου 7 & Καραϊσκάκη, Αργυρούπολη
– Α. ΜΑΚΡΗΣ Α.Ε., Λ. Κηφισίας 292 & Σπ. Μερκούρη, Χαλάνδρι

Στη Θεσσαλονίκη:
– ΚΑΤΑΚΗΣ Α.Ε., 9ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών

Το Formentor συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός SUV, με τα σπορ χαρακτηριστικά ενός coupe hatchback.  O 2.0 TSI κινητήρας στις κορυφαίες εκδόσεις Launch Edition αποδίδει 310 ίππους και 400 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται στον εκπληκτικό χρόνο των 4,9 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η κίνηση μεταφέρεται στους τροχούς μέσω κιβωτίου DSG 7 σχέσεων τεχνολογίας «shift-by-wire». Η μέση κατανάλωση καυσίμου, σύμφωνα με την Cupra, είναι στα 9 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων στα 186-203 γρ./χλμ.

Ο εξοπλισμός του είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας από το Adaptive Chassis Control (DCC), έως ζάντες 19 ιντσών, full LED φώτα, ημιμπάκετ καθίσματα και όλα τα συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ μια ευρείας παλέτας ξεχωριστών αποχρώσεων, που αναδεικνύουν το σπορ προφίλ και την κομψότητα του Formentor.

Η οθόνη αφής 12 ιντσών, το premium ηχοσύστημα Beats Audio, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25΄΄ και το εκπληκτικό τιμόνι με τους ενσωματωμένους διακόπτες, περιλαμβάνονται στάνταρ στις εκδόσεις Launch Edition.  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης