Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Χαρακτηρίζεται ως ένα από τα καλύτερα sedan στον κόσμο. Ένα απαράμιλλης αισθητικής αυτοκίνητο με πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής, λαμπερό εσωτερικό και εντυπωσιακή οδική συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταπληκτική Flying Spur είναι πλέον διαθέσιμη και με τον V8 4.0 twin turbo κινητήρα απόδοσης 550 ίππων και 770 Nm ροπής. Το μηχανικό σύνολο διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των μισών κυλίνδρων προς όφελος της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Ο ήχος του μοτέρ ενθουσιάζει, όπως και οι επιδόσεις. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 4,1 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 318 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μοντέλο της Bentley εφοδιάζεται στάνταρ με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες. Φέρει προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, δυναμική κατανομή της ροπής στους τέσσερις τροχούς, δυναμικό έλεγχο πλαισίου, ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης. Επιπλέον οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν ηλεκτρική τετραδιεύθυνση και την πρωτοποριακή τεχνολογία Bentley Dynamic Ride, που λειτουργεί στα 48V, για ακόμα πιο δυναμική οδήγηση.

Στο εσωτερικό, η πρωτοποριακή περιστρεφόμενη οθόνη στην κεντρική κονσόλα είναι επίσης διαθέσιμη στη νέα Flying Spur V8. Όταν πατηθεί το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα, το τμήμα καπλαμά στο κέντρο του ταμπλό περιστρέφεται για να αποκαλύψει μια οθόνη αφής 12,3 ιντσών, εμφανίζοντας τρία, προσαρμόσιμα ψηφιακά τμήματα. Η δεύτερη πλευρά της οθόνης αποκαλύπτει τρία κομψά αναλογικά όργανα που δείχνουν εξωτερική θερμοκρασία, μία πυξίδα και ένα χρονόμετρο. Μια πλήρης ψηφιακή αποτοξίνωση μπορεί να επιλεγεί στην τρίτη πλευρά, για να απολαύσει απλώς ο οδηγός την απρόσκοπτη αίσθηση ξύλου.

Στο πίσω μέρος, ένα ολοκαίνουριο τηλεχειριστήριο αφής είναι διαθέσιμο. Ενσωματώνεται σχεδόν αόρατα στην κονσόλα, αλλά αφαιρείται εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού για απομακρυσμένη χρήση. Επιτρέπει την πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων του ελέγχου όλων των περσίδων, της λειτουργίας μασάζ πίσω καθίσματος και του ελέγχου κλίματος πίσω, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση διαμορφώσεων, όπως ο ατμοσφαιρικός φωτισμός.

Μέσα από μια γκάμα προαιρετικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου συστήματος Naim for Bentley, και ακόμη και της πολυτέλειας ενός ενσωματωμένου ψυγείου ποτών δύο φιαλών, η πίσω καμπίνα της Flying Spur είναι το απόλυτο μέρος εργασίας ή χαλάρωσης στον δρόμο.

Το νέο ψυγείο μπουκαλιών μπορεί να βρεθεί ανάμεσα στα πίσω καθίσματα πίσω από το κεντρικό υποβραχιόνιο. Με δύο επίπεδα ψύξης από + 6° C έως -6° C και δυνατότητα υποδοχής έξι αναψυκτικών 330 ml, τεσσάρων φιαλών 500 ml ή δύο φιαλών σαμπάνιας πλήρους μεγέθους (750 ml), το ψυγείο μπορεί να εφοδιαστεί για κάθε ταξίδι. Το ψυγείο καταλαμβάνει πολύ μικρότερο χώρο από ό,τι η προηγούμενη γενιά Flying Spur, που σημαίνει λιγότερη εισβολή στον τεράστιο χώρο αποσκευών των 420 λίτρων. Την ίδια στιγμή, ηλεκτρικά χειριζόμενα τραπέζια πικ νικ με επένδυση ξύλου και δέρματος, τοποθετημένα στο πίσω μέρος των μπροστινών καθισμάτων, μπορούν να αναπτυχθούν ή να επιστρέψουν στη θέση τους, με ένα μόνο πάτημα ενός κουμπιού.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης