Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Εξωτικό, ακριβοθώρητο, περιζήτητο, πανίσχυρο και πανάκριβο. Με την παραγωγή του να περιορίζεται στις 80 μόλις μονάδες, μετατρέπεται αυτομάτως σε συλλεκτικό και η αξία του εκτοξεύεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμαστε στην Koenigsegg Regera, το megacar της σουηδικής φίρμας με τις εκπληκτικές επιδόσεις.

Ο φημισμένος οίκος RM Sotheby’s ανακοίνωσε ότι θα βγάλει σε δημοπρασία στις 21 Ιανουαρίου μία από τις 80 μονάδες του πολυπόθητου μοντέλου.

Ο πρώτος κάτοχος του οχήματος το είχε εξατομικεύσει πλήρως, προσθέτοντας έξτρα εξοπλισμό αξίας 217.000 δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο χρώμα Crystal White, φέρει γυμνές επιφάνειες από carbon στο εσωτερικό, πολύ υψηλής ποιότητας δέρμα σε καφέ απόχρωση, αποκλειστικές χειροποίητες ζάντες από ανθρακονήματα, ακόμη και γραφικά με επενδύσεις από φύλλα χρυσού.

Η λευκή Regera παραμένει σε άριστη κατάσταση παρ΄ ότι είναι μεταχειρισμένη.

Έχει διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα και προσφέρεται φυσικά με όλα τα πιστοποιητικά αυθεντικότητας και την υπογραφή της εταιρείας από το Ängelholm. Ο πρώτος ιδιοκτήτης της ήταν ένας κύριος από το Σικάγο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι πλειοδότες αναμένεται να προσφέρουν περισσότερα χρήματα από την αρχική τιμή πώλησης, η οποία άγγιζε το 1,7 εκατ.

Θυμίζουμε πως η Regera τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύνολο, συνδυάζοντας τον V8 5.0 twin turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 1.100 ίππων και τρία ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία παράγουν στιγμιαία σχεδόν 400 ίππους, ανεβάζοντας την ισχύ κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης στους 1.500 ίππους.

Η αρχική τιμή ήταν 1,7 εκατ.Το συνολικό βάρος με όλα τα υγρά και πλήρες καύσιμο ανέρχεται στα 1.590 κιλά, με τα 0-100 να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-400 σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα, ενώ επιταχύνει από τα 150 στα 250 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

Για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις εξωπραγματικές δυνάμεις, διαθέτει σύστημα traction control και ESP με τρία προγράμματα λειτουργίας (wet, normal και track), αγωνιστική ανάρτηση και ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο.

Είναι το πρώτο megacar που πάτησε τους τροχούς του στην άσφαλτο.

Οι επιδόσεις "κόβουν την ανάσα".

Η συλλεκτική αυτή Regera θα βγει σε δημοπρασία στις 21 Ιανουαρίου.

Οι πόρτες ανοίγουν με φορά προς τα πάνω.

Πηγή: RM Sotheby’s

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης