Με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να παρουσιάζουν όλο και περισσότερα νέα μοντέλα τεχνολογίας EV και τους καταναλωτές να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση, η Nissan δημιούργησε έναν κώδικα οδηγιών που ενθαρρύνει τη φιλική στάση στα ηλεκτρικά οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Κώδικας Συμπεριφοράς» της ιαπωνικής φίρμας, είναι εφοδιασμένος με μια σειρά από απλές αλλά διορατικές συμβουλές, για να βοηθήσουν τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων να συνδεθούν ακόμη περισσότερο με το EV τους.

Περιλαμβάνει επίσης καθοδήγηση σχετικά με τον τρόπο υποστήριξης και άλλων οδηγών EV, απλούς τρόπους για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του οδηγού στον δρόμο, την προετοιμασία του οχήματος, τρόπους βοήθειας και σεβαστές πρακτικές στάθμευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Μοιράζομαι και νοιάζομαι:

Δώστε χείρα βοηθείας με το να μοιραστείτε τις δικές σας γνώσεις  για κοντινά δημόσια σημεία φόρτισης,  με φίλους και συγγενείς,  ή χρησιμοποιήστε εφαρμογές και φόρουμ για να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας  με συμβουλές και από άλλους οδηγούς EV που κινούνται στην ίδια περιοχή. Με την εφαρμογή Nissan Charge, μπορείτε να βοηθήσετε όλους τους οδηγούς EV, συμβουλεύοντας ποια σημεία είναι τα καλύτερα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τον σχεδιασμό μεγάλων διαδρομών.

2. Αντιλαμβάνομαι τον ενθουσιασμό των οπαδών της ηλεκτροκίνησης:

Αποφύγετε να αποσυνδέσετε τα EVs άλλων οδηγών σε δημόσια σημεία φόρτισης και εάν έχετε ταχυφορτιστή στο σπίτι, διαθέστε τον  στον γείτονά σας, με τρόπο ασφαλή και συμβατό. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους άλλους.  Με το 88% των οδηγών να δίνουν προτεραιότητα στη φόρτιση στο σπίτι, το να μοιράζεσαι το σημείο φόρτισης, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο την κατάλληλη στιγμή.

3. Αποφεύγω να παρκάρετε άσκοπα στις θέσεις φόρτισης :

Ακριβώς όπως θα αποφεύγατε τη στάθμευση σε μια αντλία καυσίμου που δεν την χρησιμοποιείτε, σώστε άλλους οδηγούς από την ταλαιπωρία,  χωρίς να σταθμεύσετε σε σημείο φόρτισης EV,  εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το φορτιστή.

4. Φροντίζω την μπαταρία

Μην αφήνετε το αυτοκίνητο σας με χαμηλή στάθμη στην μπαταρία για μεγάλο χρονικό διάστημα, ούτως ώστε να διασφαλίσετε τη χωρητικότητά της  και να βελτιστοποιήσετε την εμβέλεια οδήγησης. Εάν είναι δυνατόν, σταθμεύστε σε κλειστό χώρο.

5. Προγραμματίζω την επαναφόρτιση:

Εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε  ένα μεγαλύτερο ταξίδι, σχεδιάστε πρώτα τη διαδρομή σας και χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες πλοήγησης για να δείτε διαθέσιμα σημεία φόρτισης στον δρόμο σας.
Η εφαρμογή Nissan Charge παρέχει την αξία και τη διαθεσιμότητα των σημείων φόρτισης σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντάς σας να είστε ευέλικτοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά μέσο όρο, η φόρτιση ενός LEAF κοστίζει περίπου 2€ ανά 100 χλμ.

6. Ενημερώνω τους άλλους με ένα σημείωμα:

Εάν δεν χρειάζεται να φορτίσετε για αρκετό χρόνο σε ένα δημόσιο σημείο φόρτισης, γιατί να μην αφήσετε ένα σημείωμα στο παρμπρίζ ή στο φορτιστή για τους διερχόμενους οδηγούς EV, που θα τους ενημερώνει για πόσο χρόνο θα σας πάρει να φορτίσετε ή τι ώρα θα επιστρέψετε;

7. Ελέγχω την πίεση των ελαστικών και τις οδηγικές ρυθμίσεις:

Για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση ισχύος, ενεργοποιήστε τις λειτουργίες εξοικονόμησης ενέργειας του αυτοκινήτου σας και βεβαιωθείτε ότι τα ελαστικά σας έχουν την πίεση που συνιστάται από τον κατασκευαστή.

8. Εξερευνώ το εύρος των διαθέσιμων επιλογών φόρτισης:

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραμένει ανενεργό σύμφωνα με έρευνες για 20 ώρες κάθε μέρα. Είτε πρόκειται για ένα δημόσιο σημείο ταχείας φόρτισης, μια εγκατεστημένη μονάδα επιτοίχιας φόρτισης στο σπίτι (wall box) ή  μια τυπική πρίζα,  μπορείτε εύκολα να αξιοποιήσετε την ακινησία του αυτοκινήτου σας, φορτίζοντας το,  όπως το smartphone σας.

9. Φροντίζω τα τοπικά δημόσια σημεία φόρτισης:

Ακριβώς όπως θα φροντίζατε τις λύσεις φόρτισης στο σπίτι σας, φροντίστε την τοπική δημόσια υποδομή φόρτισης για να διασφαλίσετε ότι λειτουργεί άψογα και με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης