Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Σε λίγες εβδομάδες, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το πιο προηγμένο τεχνολογικά και εντυπωσιακό αισθητικά, μοντέλο της Skoda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ολοκαίνουριο Enyaq iV θα βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων στις αρχές Μαΐου, με τις τιμές να ξεκινούν κάτω από τα 30.000 ευρώ με τη χρήση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της τσεχικής φίρμας που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα MEB για την ηλεκτροκίνηση του Volkswagen Group.

Διαθέτει άφθονους εσωτερικούς χώρους, έχει εξαιρετική ποιότητα και ιδιαίτερη εμφάνιση. Η μάσκα με τις κάθετες ραβδώσεις που φωτίζονται από 131 μονάδες LED, η οριζόντια λωρίδα φωτός, οι προβολείς Full LED Matrix και οι τροχοί διαστάσεων από 18 έως 21 ίντσες αναδεικνύουν την εικόνα του Enyaq iV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Μοντέρνο και με άφθονους χώρους

Ψηφιακές οθόνες, λιτή σχεδίαση και μίνιμαλ στυλ.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν όμορφα συνδυασμένα χρώματα και υλικά. Χρησιμοποιούνται επίσης φυσικά, βιώσιμα επεξεργασμένα και ανακυκλωμένα υλικά. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να εξατομικεύσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις επιθυμίες, επιλέγοντας μεταξύ 11 πακέτων.Ο όγκος του πορτμπαγκάζ ξεκινά από 585 λίτρα.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη αφής 13 ιντσών προβάλλουν με σαφήνεια όλες τις πληροφορίες, από τα δεδομένα οδήγησης, έως τα ενεργά συστήματα υποβοήθησης και τις διαδικτυακές υπηρεσίες. Το Enyaq iV είναι πάντα συνδεδεμένο, με τη φόρτιση της μπαταρίας και τον κλιματισμό να ελέγχονται και από απόσταση μέσω του κινητού τηλεφώνου του ιδιοκτήτη. 

Οι χώροι στην καμπίνα είναι εκπληκτικοί, με τους Τσέχους να προσθέτουν έξυπνες θήκες αποθήκευσης και όλες τις λειτουργίες «Simply Clever», κάνοντας τη ζωή του οδηγού και των επιβατών πιο άνετη και εύκολη.

Το ηλεκτρικό SUV διατίθεται τρία μεγέθη μπαταρίας και σε πέντε διαφορετικά επίπεδα ισχύος. Τα δύο πιο ισχυρά μοντέλα διαθέτουν κίνηση σε όλους τους τροχούς χάρη σε έναν δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα στον μπροστινό άξονα, ενώ στα υπόλοιπα η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Συνοπτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

Χάρη στο Powerpass, οι κάτοχοι μπορούν να φορτίσουν από το δίκτυο γρήγορης φόρτισης της Ionity, έως τους δημόσιους σταθμούς, τους επιτοίχιους φορτιστές Wallbox και μια απλή πρίζα στο σπίτι.

Η αυτονομία ανάλογα την έκδοση κυμαίνεται από 350 έως 520 χιλιόμετρα

Οι παραγγελίες για το Skoda Enyaq iV έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ελλάδα. Παρακάτω αναφέρουμε τις τελικές τιμές συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης:

Enyaq iV 50 – 55 kWh 2WD 109 kW (148 PS): 29.942€
Enyaq iV 60 – 62 kWh 2WD 132 kW (179 PS): 34.458€
Enyaq iV 80 – 82 kWh 2WD 150 kW (204 PS): 40.699€

Οι τιμές για τις εκδόσεις 80x και RS θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

 

Πόσα Enyaq iV παράγει η Skoda ημερησίως;

Το No1 μοντέλο της Skoda στην Ελλάδα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης