Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου Formentor VZ5, ο επικεφαλής της Cupra, Wayne Griffiths, αποκάλυψε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Born.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτονομία 500 χιλιομέτρων.Το EV αυτοκίνητο, το οποίο έχει πάρει το όνομά του από την ομώνυμη περιοχή της Βαρκελώνης, θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Η παραγωγή θα γίνει στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Zwickau της Γερμανίας, εκεί όπου συναρμολογείται και το ID.3.

Θα διακρίνεται για τη συναρπαστική σχεδίαση και την κορυφαία απόδοση, με την αυτονομία να αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Όπως υποστήριξε ο Griffiths, το Born θα ανοίξει την πόρτα σε νέες διεθνείς αγορές και θα αυξήσει την παρουσία της μάρκας στις πιο εξηλεκτρισμένες χώρες, όπως αυτή της Νορβηγίας, για παράδειγμα.

Το ηλεκτρικό compact hatchback ενσωματώνει τις πιο προηγμένες τεχνολογίες και πολλά από τα στοιχεία του εξοπλισμού του είναι από ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά. Απευθύνεται σε πιο νέους σε ηλικία οδηγούς, εκφράζει το έντονο lifestyle, το συναίσθημα και το sportiness.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ο επικεφαλής της ισπανικής φίρμας επιδόσεων ανακοίνωσε ότι μετά τα εγκαίνια των αποκλειστικών καταστημάτων City Garage Stores στην Πόλη του Μεξικού, το Αμβούργο και τη Βαρκελώνη, η Cupra σχεδιάζει να ανοίξει μέχρι το τέλος του έτους ένα ακόμα στο Μόναχο.

 

Το ισχυρότερο Cupra που φτιάχτηκε ποτέ

Η λειτουργία που κάνει τη διαφορά στο Cupra el-Born

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης