Λίγες μέρες απομένουν για την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς της G-Class και η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά φωτογραφιών από το αυτοκίνητο σε εκτός δρόμου διαδρομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η G-Class είναι πλήρως καμουφλαρισμένη, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα η τετράγωνη αισθητική του εξωτερικού αμαξώματος. Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η απόσταση του επιβλητικού SUV από το έδαφος φθάνει τα 241 χλστ. και είναι ικανό να διέλθει υδάτινα κωλύματα βάθους έως 70 εκατοστά.

Επίσης, εξοπλίζεται με τρία διαφορικά και φέρει αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων 9G-TRONIC με μετατροπέα ροπής. To 40% της ροπής μεταφέρεται στον εμπρόσθιο άξονα και το υπόλοιπο 60% στον πίσω, ενώ οι κοντές σχέσεις θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, διαθέτει κάμερα full HD 360 μοιρών προκειμένου ο οδηγός να έχει πλήρη ορατότητα προς κάθε κατεύθυνση, με την κεντρική οθόνη να εμφανίζει όλες τις πληροφορίες, μεταξύ των οποίων τη λειτουργία των διαφορικών, τις γωνίες προσέγγισης, διαφυγής και ράμπας, την κλίση και την πυξίδα.

Η Mercedes υποστηρίζει ότι η νέα G-Class είναι η πιο δυνατή, ικανή και σκληρή που έχει κατασκευάσει ποτέ. Ένα πραγματικό «θηρίο» των δρόμων, με ριζικά αναβαθμισμένη ποιότητα κύλισης στην άσφαλτο και εκπληκτική καμπίνα.

Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του εμβληματικού μοντέλου θα ανακοινωθούν στις 15 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας, στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης