Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα Impreza που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Ένα από τα κορυφαία sport αυτοκίνητα, με εκπληκτική συμπεριφορά στον δρόμο και υψηλές προδιαγράφες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσφατα, δημοπρατήθηκε μέσω της ιστοσελίδας «Bring A Trailer» στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνια, μια από τις 400 μονάδες του υπέροχου Subaru Impreza 22B STi.

Η συγκεκριμένη έκδοση παρήχθη σε μόλις 400 μονάδες και παρουσιάστηκε το 1998 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 40 χρόνια της εταιρείας και την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος κατασκευαστών στο WRC.

Το Impreza 22B STi που βλέπετε στις φωτογραφίες γράφει στο κοντέρ του 39.554 χλμ. και διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, πολλοί συλλέκτες οχημάτων έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του, ωστόσο, μόνος ένας μπορούσε να το κάνει δικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αυθεντικό sportcar

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι 156η από τις 400 που κατασκευάστηκαν.

Η μεγαλύτερη προσφορά άγγιξε τα 312.555 δολάρια και το αυτοκίνητο δόθηκε στον νέο του ιδιοκτήτη.

Διακρίνεται για το μοναδικό μπλε χρώμα «World Rally Blue», τα λογότυπα STi, τις ζάντες 17 ιντσών της BBS σε απόχρωση χρυσού, τα φρένα της Brembo, την ανάρτηση της Bilstein, τη ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, τα διευρυμένα φτερά και το καπό με την εισαγωγή αέρα, που παραπέμπει στο θρυλικό rally car.

Για την κίνηση φροντίζει ο τετρακύλινδρος 2,2 λίτρων κινητήρας απόδοσης 280 ίππων και 363 Nm ροπής. Οι επιδόσεις του ακόμη και σήμερα προκαλούν ζάλη, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε περίπου 5 δευτερόλεπτα. Βέβαια, αυτό που εκτίμησαν όλοι οι οδηγοί ήταν το αξιοθαύμαστο στήσιμό του, χάρη στην τετρακίνηση και το ηλεκτρονικό κλείδωμα του κεντρικού διαφορικού.

Το κιβώτιο είναι πεντάρι μηχανικό και τα καθίσματα προέρχονται από τη Recaro. Επίσης, δεν λείπουν οι κόκκινες ραφές, η πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής, τα φιμέ πίσω τζάμια, το τριάκτινο τιμόνι με την ένδειξη STi και ο κλιματισμός.

Αυτή η φτερούγα και οι χρυσές ζάντες έχουν αφήσει εποχή.

Σπορ καθίσματα της Recaro με λογότυπο STI.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Subaru Impreza ρυμουλκεί νταλίκα στον πάγο!

Πρώτες εικόνες του νέου Subaru Impreza WRX

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης