Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Περιγράφεται ως ένα από τα διασκεδαστικά τετράτροχα. Όσοι έχουν την τύχη να οδηγήσουν το Mazda MX-5 μπορούν να καταλάβουν γιατί αυτό το roadster έχει αποκτήσει τέτοια φήμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιτυχία αυτού του μοντέλου αποτυπώνεται στις πωλήσεις. Πρόκειται για ένα από τα best seller της κατηγορίας, που παραμένει πιστό στη φιλοσοφία «Jinba Ittai», επιτυγχάνοντας την τέλεια αρμονία μεταξύ οδηγού και αυτοκινήτου.

Η νέα γενιά του MX-5, η οποία προσφέρεται και στη χώρα μας, βελτιώθηκε σημαντικά σε όλους τους τομείς. Η οδική του συμπεριφορά είναι καλύτερη από ποτέ, το τιμόνι κορυφαίο σε αμεσότητα και αίσθηση, ενώ η κατανομή βάρους μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα αγγίζει το άριστα.

Οι κινητήρες τεχνολογίας Skyactiv συμβάλλουν στην οδηγική απόλαυση και στον περιορισμένο της κατανάλωσης καυσίμου. Η γκάμα αποτελείται από τον Skyactiv-G 1.5 με τους 132 ίππους και τα 152 Nm ροπής, καθώς και τον 2.0 Skyactiv-G των 184 ίππων και 205 Nm ροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ακόμα πιο όμορφο

Με υφασμάτινη η σκληρή οροφή (RF).

Προκειμένου να τονίσει τη δυναμική του εμφάνιση, η Mazda πρόσθεσε την ειδική έκδοση Takumi. Η νέα έκδοση είναι βαμμένη στο αποκλειστικό χρώμα «Deep Crystal Blue Mica», φέρει ζάντες της BBS 16 και 17 ιντσών, σκούρα κόκκινη οροφή soft-top και αποκλειστική λευκή δερμάτινη επένδυση.

Φυσικά, υπάρχει και η έκδοση με την οροφή τύπου RF (retractable fastback), η οποία ανοίγει και κλείνει σε μόλις 13 δευτερόλεπτα ακόμα και εν κινήσει μέχρι τα 10χλμ./ώρα.

Το νέας γενιάς σύστημα πολυμέσων συμβατό με Apple CarPlay προσφέρεται σε όλες τις εκδόσεις. Το MX-5 του 2021 μπορεί επίσης να εφοδιαστεί και με το ηχοσύστημα της BOSE των εννέα ηχείων καθώς και το σύστημα πλοήγησης Mazda SD με τρισδιάστατη απεικόνιση.

Φυσικά, το ιαπωνικό roadster εξοπλίζεται με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης, όπως από της προειδοποίησης ακούσιας εκτροπής από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Departure Warning System – LDWS), της υποβοήθησης στάθμευσης (RCTA), του ελέγχου τυφλού σημείου, του προσαρμοζόμενου φωτισμού Matrix LED και πολλά ακόμα που ανήκουν στο πακέτο «i-Activsense».

Πολύ σημαντικό στοιχείο στο MX-5 είναι και το ενεργό καπό, το οποίο ανυψώνεται σε περίπτωση σύγκρουσης με έναν πεζό, μειώνοντας τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών στο κεφάλι του ανθρώπου.

Οι τιμές του Mazda MX-5 2021 ξεκινούν από 26.860€ στη βασική έκδοση Challenge G132 Soft Top.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πόσο κοστίζει το ανανεωμένο Mazda CX-30;

Τι είναι οι «Takumi» της Mazda;

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης