Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δεν θυμίζει τίποτα απ΄ όσα έχουμε δει από την κορεατική φίρμα μέχρι στιγμής. Είναι το πιο ιδιαίτερο σχεδιαστικά, προηγμένο τεχνολογικά και ενδιαφέρον μοντέλο της γκάμας της, ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο το οποίο εισάγει τη νέα φιλοσοφία «Opposites United» της μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η KIA έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του EV6, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου που εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και στην ανθρωπότητα, όπως περιγράφει η ίδια.

Το EV6 θα αποκαλυφθεί πλήρως πριν το τέλος του μήνα. Το καινούριο δημιούργημα των Κορεατών ανήκει στα crossover, βασίζεται στην πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP) και, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος και επικεφαλής του παγκοσμίου κέντρου σχεδιασμού της εταιρείας, Karim Habib, είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Φουτουριστικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέο τιμόνι και μεγάλες οθόνες στο ταμπλό.
Η μάσκα ονομάζεται «Digital Tiger Face», έχοντας έντονα νεύρα, επιθετικά φώτα LED και τονισμένα φτερά. Τα πλαστικά προστατευτικά, οι ευμεγέθεις ζάντες, οι κρυφές χειρολαβές, τα φιμέ τζάμια και τα αλουμινένια διακοσμητικά αναδεικνύουν τον δυναμισμό του αμαξώματος. Το πιο προηγμένο μοντέλο της KIA.

Το πίσω τμήμα είναι και το πιο ενδιαφέρον. Τα φώτα LED που ενώνονται μεταξύ τους με μια φωτεινή λωρίδα, η οροφή που δίνει την εντύπωση ότι αιωρείται και το σήμα της μάρκας στο κέντρο της πόρτας κλέβουν την παράσταση.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν η απλότητα και ο μοντερνισμός. Οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες που καλύπτουν το μισό ταμπλό φιλοξενούν τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων. Το τιμόνι είναι ολοκαίνουριο, οι διακόπτες για τον κλιματισμό ενσωματώνουν την τεχνολογία 3D touch, ενώ ανάμεσα στα καθίσματα υπάρχει μια μεγάλη πρακτική κονσόλα.

Οι επενδύσεις της καμπίνας καλύπτονται από υλικά που κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι επιβάτες νιώθουν μια αίσθηση ηρεμίας και χαλαρότητας, έχοντας στη διάθεσή τους τα πιο πρωτοποριακά συστήματα συνδεσιμότητας κι έναν μοναδικό φωτισμό περιβάλλοντος.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις προδιαγραφές του EV6, το ηλεκτρικό σύνολο και τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά θα δοθούν τις επόμενες μέρες.

 

Η KIA ετοιμάζει 7 νέα ηλεκτρικά μοντέλα

Σε ποιο μοντέλο της KIA χωράνε 11 επιβάτες

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης