Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Αυτοκίνητα όπως η MC20 σπάνια συναντώνται σε τέτοια υψόμετρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου το χιόνι έχει καλύψει κάθε σπιθαμή. Τα καθαρόαιμα sport cars είναι φτιαγμένα για τη μέγιστη οδηγική απόλαυση στην άσφαλτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Maserati ωστόσο είπε να κάνει μια εξαίρεση για το ολοκαίνουριο μοντέλο της γκάμας της, το οποίο η ίδια περιγράφει ως super sport car. Έτσι πήγε μέχρι το μαγευτικό Livigno, που βρίσκεται στις Άλπεις της Λομβαρδίας, στα σύνορα με την Ελβετία.

Στόχος ήταν να το δοκιμάσει σε ακραίες συνθήκες, να δει πώς συμπεριφέρεται ο κινητήρας σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, να τεστάρει τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού, τα φρένα, την ανάρτηση και την μπαταρία.

Οι μηχανικοί της ιταλικής φίρμας τέσταραν τα πάντα, κατέγραψαν τα στοιχεία όσον αφορά στην αξιοπιστία και, αφού ολοκλήρωσαν τους ελέγχους, είπαν να το απολαύσουν λίγο, ντριφτάροντας με το πανίσχυρο όχημα των 630 ίππων στο παχύ στρώμα χιονιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το λανσάρισμα της MC20 θα ξεκινήσει μέσα στο έτος. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο ιστορικό εργοστάσιο Viale Ciro Menotti στην Μπολόνια της Ιταλίας.

Οι online παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει, με την τιμή στη γειτονική χώρα να ορίζεται στα 210.000 ευρώ.

 

Αυτό είναι το super sport car της Maserati

O νέος κινητήρας της Maserati είναι «κόλαση»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης