ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ονομασία «Μακεδονία» έχει γίνει… μπαλάκι τα τελευταία χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Πρόκειται για ένα όνομα που αποτυπώνει μία ολόκληρη ιστορική διαδρομή, καθώς προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και έχει καταγραφεί από τον «πατέρα της Ιστορίας», Ηρόδοτο.

Άπαντες γνωρίζουν το ζήτημα που υπάρχει με τη FYROM, η οποία επιθυμεί να οικειοποιηθεί το όνομα και να αναφέρεται ως «Μακεδονία», με το θέμα να έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.

Βάσει της «Ενδιάμεσης Συμφωνίας» του 1995, τα -μέχρι πρότινος- Σκόπια μετονομάστηκαν σε FYROM, με το αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Former Yugoslav Republic of Macedonia, να χρησιμοποιείται χωρίς ανάλυση και μετάφραση.

Αυτός είναι και ο όρος που επρόκειτο να καθιερωθεί προς χρήση σε επίσημα σε ευρωπαϊκά παγκόσμια πρωταθλήματα και άλλες διεθνείς διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα, έως ότου οι δύο πλευρές κατέληγαν σε κοινώς αποδεκτή συμφωνία.

O πίνακας συμμετοχών. Φαίνεται ξεκάθαρα η σφραγίδα της Ομοσπονδίας και η 'αναγνώριση' του πληρώματος ως MKD αντί FyROM...

Με την υπογραφή της Ομοσπονδίας

Προφανώς, αποτελεί εξαίρεση ο μηχανοκίνητος αθλητισμός καθώς σεΆμεσα θα πρέπει να πάρει θέση η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού… πρόσφατο αγώνα με την ονομασία «Tour Du Peloponnese», που είχε μάλιστα την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και αφορούσε κλασικά οχήματα, έκανε την εμφάνισή του το πλήρωμα Blagoja Petrovski – Bojan Milinovik.

Στη λίστα των συμμετεχόντων, δίπλα στα συγκεκριμένα ονόματα, έκαναν την εμφάνισή τους τα αρχικά «MKD». Το πλέον παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η επίμαχη λίστα είχε λάβει την έγκριση της Ομοσπονδίας.

Μια σειρά από… περίεργα θέματα

Το θέμα, του οποίου τη σοβαρότητα άπαντες είναι σε θέση να γνωρίζουν, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ατοπημάτων της συγκεκριμένης ομοσπονδίας. Να θυμίσουμε πως πριν από λίγους μήνες, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προχώρησε σε ανάκληση έξι Σωματείων. Σε ένα εξ αυτών εκπρόσωπος ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος Δημήτρης Μιχελακάκης ενώ σε άλλα τέσσερα, εκπρόσωποι ήταν και παραμένουν μέλη του ΔΣ!

Το θέμα όμως δείχνει να είναι ακόμα πιο σοβαρό, καθώς στο Σωματείο με την ονομασία «Πυθαγόρας» που διοργάνωσε τον εν λόγω αγώνα, όπου αναγνωρίζεται η FYROM ως Μακεδονία, ιδρυτικό μέλος είναι και πάλι ο Δημήτρης Μιχελακάκης…

Εντός έδρας… αυτογκόλ

Τη στιγμή που οι διεργασίες της ελληνικής κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρόνιου ζητήματος βρίσκονται σε εξέλιξη κι ενώ η διεθνής κοινότητα δείχνει να έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις αιτιάσεις των Σκοπιανών, η κίνηση αυτή δεν θα μπορούσε παρά να χαρακτηριστεί ως ένα εντός έδρας αυτογκόλ.

Η ανιστόρητη ενέργεια του κ. Μιχελάκη ρίχνει νερό στον μύλο των γειτόνων, οι οποίοι βρίσκουν έναν απρόσμενο «σύμμαχο» στο πρόσωπό του.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξηγήσεις των υπευθύνων…

Έγγραφο με οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για το θέμα αθλητών που προέρχονται από την FYROM. Κάποιοι το παράβλεψαν...
Το όνομα του προέδρου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Δημήτρη Μιχελακάκη φιγουράρει στη λίστα με τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου 'Πυθαγόρας'...
Το παράβολο συμμετοχής στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν της τάξης των 2.600 ευρώ...

Στον αγώνα συμμετείχαν κλασικά οχήματα...

Τα κλασικά αυτοκίνητα κοσμούν το σπορ... Ωστόσο οι εκδηλώσεις θα πρέπει να τηρούν τα αυτονόητα...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης