Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Από το Μπαχρέιν και όχι από την Αυστραλία θα ξεκινήσει τελικά η φετινή σεζόν στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σύμφωνα με το αναθεωρημένο καλεντάρι που δόθηκε στη δημοσιότητα, διατηρούνται οι 23 αγώνες στο πρόγραμμα, αλλά όχι οι αρχικές ημερομηνίες και η σειρά των Grand Prix.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2021 θα αρχίσει στην πίστα του Sakhir στις 28 Μαρτίου και θα συνεχιστεί με την Imola στην Ιταλία στις 18 Απριλίου.

Τα GP της Μελβούρνης και της Σαουδικής Αραβίας μεταφέρονται στα τέλη της χρονιάς, αν και οι ημερομηνίες δεν έχουν επισημοποιηθεί από την ομοσπονδία. 

Επίσης, εκτός λίστας έμεινε το Grand Prix της Κίνας, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει ο τρίτος αγώνας της σεζόν. Φαβορί για καλυφθεί το κενό στις 2 Μαΐου, είναι η Πορτογαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για θεατές στις εξέδρες, ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση. Λογικά τα πρώτα GP θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Στη συνέχεια, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας και τις οδηγίες των επιστημόνων σε κάθε χώρα, θα επιτρέπεται η παρουσία συγκεκριμένου αριθμού ανθρώπων.

Αυτό είναι το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν πριν λίγη ώρα οι διοργανωτές της F1

 

Διαβάστε επίσης:

Ποιος έκανε την καλύτερη προσπέραση στη Formula 1;

Τα ρεκόρ που έσπασαν το 2020 στη Formula 1

To αερόκλειδο της F1 είναι ένα «σούπερ κλειδί»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης