Του Λουκά Παπαλάμπρου

Λίγες μέρες απέμειναν για την έναρξη της φετινής σεζόν του πρωταθλήματος της Formula 1. Οι ομάδες βρίσκονται από την προηγούμενη εβδομάδα στο Μπαχρέιν, όπου έλαβαν μέρος στο ένα και μοναδικό τριήμερο δοκιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σαββατοκύριακο (26-28 Μαρτίου) στην πίστα του Sakhir θα φιλοξενηθεί το πρώτο Grand Prix της χρονιάς. Άπαντες βρίσκονται σε εγρήγορση. Ο χρόνος σε αυτό το σπορ είναι ό,τι πιο πολύτιμο. Τα πάντα πρέπει να γίνονται με ταχύτητα και ακρίβεια.

Το πρωτάθλημα του 2021 ξεκινά με μεγάλες αλλαγές, αρχής γενομένης από την ηγεσία της F1. Πλέον πρόεδρος και CEO είναι ο Stefano Domenicali, πρώην επικεφαλής της Lamborghini και γενικός διευθυντής της Scuderia Ferrari.

Φέτος θα πραγματοποιηθούν 23 Grand Prix.Ο Ιταλός έχει το γενικό πρόσταγμα, υπό την υποστήριξη του επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIA), Jean Todt.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στις ομάδες, ο Vettel φοράει τα πράσινα της Aston Martin, o Sainz τα κόκκινα της Ferrari και ο μικρός Schumacher αυτά της Haas. Ο Alonso επέστρεψε για χάρη της Alpine, ενώ για τον απόλυτο σούπερ σταρ του αθλήματος, Lewis Hamilton, αυτή πιθανότατα είναι η τελευταία του χρονιά στη Mercedes.

 

Απειλείται η κυριαρχία της Mercedes;

Ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος που θα κοντράρει στα ίσια τη γερμανική ομάδα.

Στα αγωνιστικά τώρα αναμένουμε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Η Red Bull δείχνει πολύ ισχυρή, η Ferrari αρκετά πιο γρήγορη και ανταγωνιστική και η McLaren συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι. Βέβαια, οι πρωταθλητές είναι αυτοί που θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Η AlphaTauri με οδηγούς τους Gasly και Tsunoda μπορεί να αποδειχθεί η ευχάριστη έκπληξη.

Στην ερώτηση αν μπορεί κάποιος να σταματήσει τον Lewis Hamilton, η απάντηση θα έρθει από τη Red Bull. Το δίδυμο Verstappen-Perez, με τη σωστή στρατηγική, ίσως σπάσει την κυριαρχία του Βρετανού.

Όλα όμως θα τα δούμε το επόμενο Σαββατοκύριακο. Την Παρασκευή 26 Μαρτίου, στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, θα έχουμε μια πρώτη γεύση και μία ημέρα αργότερα, στις κατατακτήριες, θα ξέρουμε ποιος ξεκινά με πλεονέκτημα.

 

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2021

 

 

Το ταχύτερο circuit δρόμου στην ιστορία της F1

Το τιμόνι της Formula 1 είναι ολόκληρη επιστήμη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης