Το Grand Prix στο Πριγκηπάτο του Μονακό ξεκίνησε με δράματα για τη Ferrari. Οι μηχανικοί δεν κατάφεραν να επιδιορθώσουν το πρόβλημα στο μονοθέσιο του Charlers Leclerc κι έτσι ο Μογενάσκος δεν εκκίνησε καν τον αγώνα.

Ο Max Verstappen εκμεταλλεύτηκε την εγκατάλειψη του αντιπάλου του, έκανε έναν αλάνθαστο αγώνα και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη για τη Red Bull, προσπερνώντας στη γενική βαθμολογία τον Lewis Hamilton. Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ρυθμό στο Μόντε Κάρλο και περιορίστηκε στην έβδομη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, όλο το τετραήμερο στο Μονακό ήταν δύσκολο για τη γερμανική ομάδα. Ο Valtteri Bottas μπήκε στα pits για αλλαγή ελαστικών στον 32ο γύρο αλλά ένα πρόβλημα στον τροχό τον υποχρέωσε σε εγκατάλειψη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Carlos Sainz,ο οποίος ήταν πραγματικά πολύ δυνατός από τη διαδικασία των ελεύθερων δοκιμών.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Lando Norris με τη McLaren, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος.

Ο Sergio Perez πέρασε τέταρτος την καρό σημαία του τερματισμού, ενώ ο Sebastian Vettel θύμισε μετά από καιρό τον παλιό καλό του εαυτό, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tον ακολούθησε ο Gasly, o Hamilton όπως είπαμε και παραπάνω έμεινε έβδομος, με τους Stroll, Ocon και Giovinazzi να κλείνουν την δεκάδα.

 

Η τελική κατάταξη

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης