Η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να μην ανακοινώσει τα στοιχεία έπειτα από τον έλεγχο του power unit του περσινού μονοθεσίου της Ferrari, προκάλεσε την «έκρηξη» των υπόλοιπων ομάδων.

Η FIA έκανε γνωστό ότι η έρευνα σχετικά με τη νομιμότητα της υβριδικής μηχανής της SF90 ολοκληρώθηκε, αλλά το περιεχόμενο αυτής δεν θα γνωστοποιηθεί πέραν των εμπλεκομένων. Με απλά λόγια, κανείς δεν θα μάθει αν η Scuderia χρησιμοποίησε νόμιμα μέσα για την αύξηση της δύναμης της μονάδας ισχύος του μονοθεσίου ή αν παρανόμησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση αυτή εξόργισε τους ανταγωνιστές, με τις ομάδες να βάλλουν κατά της FIA και να την προειδοποιούν ότι θα πάνε το θέμα στα αρμόδια δικαστήρια αν δεν έρθουν όλα στο «φως».

Εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένες ομάδες, δηλώνουμε την έκπληξη και το σοκ μας από την ανακοίνωση της  FIA την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, σχετικά με την ολοκλήρωση της έρευνας για την υβριδική μονάδα ισχύος της Scuderia Ferrari.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία διεθνής διοργανώτρια αρχή έχει την ευθύνη να λειτουργεί με τα υψηλότερα στάνταρ διακυβέρνησης, ακεραιότητας και διαφάνειας.

Μετά από μήνες ερευνών από τη FIA που έλαβαν χώρα μόνο μετά τα ερωτήματα που έθεσαν άλλες ομάδες, διαφωνούμε έντονα με την απόφαση της να καταλήξει σε συμφωνία εμπιστευτικής διευθέτησης με τη Ferrari ώστε να κλείσει το θέμα.

Ως εκ τούτου, δηλώνουμε δημοσίως την κοινή μας δέσμευση να επιδιώξουμε την πλήρη αποκάλυψη όλων των λεπτομερειών επί του θέματος, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το σπορ αντιμετωπίζει όλους τους συμμετέχοντες με δικαιοσύνη και ισότητα. Αυτό το κάνουμε εξ ονόματος του κοινού, των συμμετεχόντων και των μετόχων της Formula 1.

Επιπρόσθετα, διατηρούμε το δικαίωμα να επιδιώξουμε νομική διευθέτηση του ζητήματος, στο πλαίσιο των διαδικασιών της FIA αλλά και των αρμόδιων δικαστηρίων.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

McLaren Racing Limited
Mercedes-Benz Grand Prix Limited
Racing Point UK Limited
Red Bull Racing Limited
Renault Sport Racing Limited
Scuderia Alpha Tauri S.p.A.
Williams Grand Prix Engineering Limited

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης